Eile teatas põhja politseiprefektuur, et alustasid Kristi Loigo suhtes kriminaalmenetlust.

"Oleme asjaolude väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetluse karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi alusel. Kriminaalmenetlus alustati täna, kohtueelne uurimine on alles algusjärgus ning kellelegi kahtlustust esitatud ei ole," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava Kroonikale.

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kroonika võttis ühendust ka Kristi Loigoga, kes ütles: "Olen seda juba kommenteerinud, et see on väga hea. Saab lõpuks selguse majja."

Kroonika artiklis "Erinumbrimärk ja hinnaline luksusmaastur: skandaalne "Kodutunde" produtsent Kristi Loigo teab, kuidas ennast poputada", kus on juttu Loigo rahade kasutamisest ning küsitavatest tegudest, on juttu ka suhetest eelmiste töötajatega.

Loos on välja toodud Kati Tootsi saate juures töötamine ja sealt lahkumine, samamoodi ka sisekujundaja Marika Krillo ja endise saatejuhi Kirsti Timmeri kogemused.

Kroonika uuris praeguse saatejuhti Anneli Lahe käest ka, miks ei ole Kristi Loigo siiamaani esitanud Kanal 2-le "Kodutunde" aruandlust. Lahe sellele küsimusele vastata ei osanud.

"Minul juurdepääs sellistele andmetele ju puudub," sõnas Lahe.

Nüüd võttis Kroonika ühendust praeguse sisekujundaja Kertu Põldmaa, kelle käest paluti avaldada saate produtseerimise ja rahade kasutamise telgitaguseid. Sarnaselt Anneli Lahele väitis Põldmaa, et tema saate produtseerimisega kokku ei puutu.

Kertu Põldmaa vastas: "Saate "Kodutunne" sisekujundajana on minu vastutusalaks ruumid, mida renoveerime, ning nende kujundamine. Kokkupuuted saate produtseerimise poolega minul puuduvad."

Kanal 2 teatas 19. juunil, et nad lõpetasid koostöö produtsent Kristi Loigoga, kuna toimetus sai palju vihjeid, et saade pole annetatud raha täies mahus otstarbekalt kasutanud. 29.06 teatas telekanal, et nad tegid Loigo vastu kuriteoteate.

10. juulil avaldas Põhja ringkonnaprokuratuur, et on otsustanud Kanal 2-lt küsida lisaandmeid otsustamaks, kas on tarvis alustada menetlust produktsioonifirma Õuetuba OÜ, MTÜ Kodutunne ja nende ühingute juhatuse ainuliikme Kristi Loigo suhtes.