Petitsioon "Me soovime Kodutunnet TV3 ekraanil näha" tehti platvormile petitsioon.com ja selle sisu on lihtne: ""Kodutunne" peab jääma. Mitte ükski teine saade ei saa seda asendada. Te olete üks vahva meeskond. Me kõik võitleme selle nimel, et saaksite edasi tegutseda sest teid vajatakse."

Pühapäeva hommikuks on petitsioonile allkirja andnud 602 inimest.

Petitsiooni algatati reedel, 24.07 ja selle autoriks on Maris Sikk.

Allkirjastamiste statistika näitab, et enamasti soovivad saate jätkamist näha naisterahvad ning allkirjastajad elavad kõikjal üle-Eesti. Tallinnast ja Tartust on neid kõige rohkem, aga neid on ka nt Tõrvast, Antslast, Elvast, Sindist ja mujalt.

Petitsiooni jagas oma lehel ka saatejuht Anneli Lahe. "Nii armas! Meie vaatajad on algatanud petitsiooni. Olen ikka südamest puudutatud ja tänulik," kirjutas ta.

Petitsiooni algatanud Maris Sikk on ka varem avalikult saate jätkamiseks oma toetust avaldanud. 18. juulil kirjuta ta Facebooki. "Mina julgen samuti väita käsi südamel, et kogu meeskond on olnud alati hinge ja suure südamega asja juures ning annetuste raha läheb ikka abivajajatele nii nagu kõik eelmised aastad!"

"Mis te arvate, et inimesed, kes "Kodutunnet" teevad, ise palka ei saa? Niisama teevad seal tööd, tasuta? Arvate, et nad elavad niisama õhust ja armastusest?"

"Totakad inimesed olete, kes ei suuda nii kaugele mõelda. Nad on ka inimesed ja ei pea tasuta tööd tegema. See on nende jaoks samasugune töö, nagu teile teie oma või minule minu töö. Mis te arvate, mille eest siis need inimesed oma arveid maksavad ja elavad? Kõigil on ju pered ja kohustused."

"Teise aususes kahtleb ainult see inimene, kes ise ebaaususeks võimeline on. "Kodutunne" tuleb veelgi tugevama tagasi, ja kõik saavad näha seda veel!"

Viimase väite tõestuseks algataski Maris Sikk petitsiooni, mille mõjutegur selgub tulevikus.