Petitsiooni algatanud Maris Sikk kirjutas Facebookis: "Statistika näitab tegelikult ju seda, et "Kodutunnet" ei saa asendada. Kuidas on üldse võimalik, et lapsed ei ole esikohal? Fakt on, et paraku on Eestis veel kümneid peresid, kus laste olukord on üsna hull ja seda ei muuda mitte miski!"

"Esimene, millest üldse rääkima peab, on ühiskonna tugevus või nõrkus. Meie ühiskond, mis on tihtipeale eduühiskond, on nõrk märkamaks, mis meie ümber tegelikult toimub. Ja kui räägime selle loo faktidest, siis need viitavad, et kõik need inimesed, kes märkavad sellist olukorda, teevad natuke midagi, aga kõik pelgavad sellesse sekkuda ja jõuliselt oma seisukohta avaldada.

Hetke seisuga on petitsioonil 1009 allkirja. ""Kodutunne" peab jätkama, sest seda on vaja paljudele raskustesse sattunud inimestele. "Kodutunne" teeb head, mida riik ei ole suutnud teha," lisas Sikk.

TV3-e pressiesindaja Annely Adermann ütles, et telekanal on saate ületoomist tõepoolest arutanud. "TV3 programmiosakond on "Kodutunde" teemat loomulikult arutanud. Kui võiks sündida TV3 ja saate ühist tulevikku puudutav otsus, anname sellest teada," ütles telekanali pressiesindaja Annely Adermann.

Kristi Loigo aga liiga ennatlik ei soovi olla. "Mis puudutab TV3-ga võimalikkesse läbirääkimistesse, siis seda ma ennatlikult ei kommenteeriks," ütles Loigo.