1. Rassism

Vahetult peale kihlust hakkas meedia üha enam välja tooma Meghani rassi, mis paljudele valusalt jalgu jäi. Küll oli paha, et tulevane hertsoginna on mustanahaline, siis oli kohutav, et ta on päris USAst ning viimaks polnud talutav isegi see, et ta näitlemisega on tegelnud. Peagi hakati leidma vihjeid, et isegi kuningapere pole uue liikme päritoluga üldse rahul. Õli valas tulle ka pross, mida printsess Michael Meghaniga kohtumisel kandis. Tegu oli mustanahalist väljendava peaga. Õnneks lõppesid sellised õhutused üsna ruttu.

2. Kniks


Juba kohe pulmapäeval, 2018. aasta mais, sattus Meghan Markle kuningapere fännidega pahuksisse. Mitmed tõid välja, et Markle ei teinud pulmas kuningannale austuseks kniksu, nagu eetika tavad ette näevad. Noore pruudi fännid astusid aga õnneks Markle'i kaitseks välja ning võtsid suisa videosalvestuse tõestuseks, et tervitus kuningannale oli siiski täiesti olemas.

3. Donald Trump


Ei läinudki kaua mööda, kui Markle'i pere hoolitses selle eest, et värske hertsoginna avalikkuse huvist ei kaoks. Markle'i isa Thomas Markle võttis omale vabaduse, et tervele maailmale avalikustada, mida prints Harry Donald Trumpist tegelikult arvab. Thomas avalikustas detaile privaatsest vestlusest tütre ja ta abikaasaga ning leidis, et noorpaar peaks USA presidendile vähemalt võimaluse andma. Normide kohaselt ei tohi kuninglikud poliitilist olukorda kuidagi kommenteerida.

4. Elizabeth II


Muidugi ei olnud isa ainus soov oma lapse ja ta väljavalitu poliitilisi vaateid avalikustada. Thomas võttis julguse kokku ja heitis Suurbritannia kuningannale ette, et temaga veel kohtuda pole saanud. "Kui kuninganna on nõus kohtuma meie ülbe ja kombetu presidendiga, siis pole tal ühtegi vabandust, miks mitte minuga kohtuda. Ma pole pooltki nii hull," teatas Markle meediale. Muidugi sai terava vastukaja kaela tütar Meghan.

5. Palk meedialt


Isa ei olnud aga ainus, kes Markle'i perekonnast uut elu väga julgelt kommenteerima hakkas. Uue hertsoginna õde Samantha Markle tunnistas avalikult, et saab meediaga koostöö eest raha. "Ma olen meedias töötanud enamuse oma elust ja lihtsalt sellepärast, et mu õde on nüüd kuninglik, ei kavatse ma seda lõpetada. Olgem ausad, me kõik peame ellu jääma. Raha paneb rattad käima, mistõttu ei tasu seda ärakasutamiseks nimetada. Ma arvan, et keegi ei loobuks palgast lihtsalt sellepärast, et and kuninglikust perekonnast rääkisid," teatas Samantha 2018. aasta juulis antud intervjuus.

6. Printsess Eugenie'i pulm


Vaid loetud päevad enne seda, kui kuninglik noorpaar lendas oma pikale külastusele Austraaliasse, jõudsid nad taas kogemata kuninglike fännid marru ajada. Prints ja hertsoginna jagasid kuningannaga rõõmusõnumit, et peagi sünnib nende perre uus ilmakodanik. Õnnetul kombel tegid nad uudise teatavaks printsess Eugenie pulmas, mis viis kriitikute sõnul kogu tähelepanu pruudilt kõrvale. Kuninglike asjatundjad rõhutasid toona korduvalt, et suuri uudiseid on alati perekonnas ajastatud, et kõik piisavalt tähtsad näiks.

7. Õe ootamatu külastus


Kui mitmed ajakirjanikud polnud isegi mõelnud sellele, et toona kõige skandaalsemat paari nende maja ette püüdma minna, siis hertsoginna lihasel õel oli kindel plaan paigas. Kõigile ootamatult ilmus Samantha 2018. aasta oktoobris Londonisse ning tekitas kuninglike fännides pahameelelaine. Naine põhjendas, et on alati soovinud Londonit külastada, kuid otsustas ka oma õde püüdma hakata. "Ma tahan oma isa soovid, mõtted ja eesmärgid Meghanile selgeks teha. Asjad pole tegelikult nii nagu paistavad. Loodetavasti saame kõik unustada ja rahumeelselt jätkata," rääkis Samantha toona Kanal 5-le antud intervjuus.

8. "Tüli" hertsoginna Catherine'iga


Juba pikalt olid fännid jälginud Meghani ja Catherine'i omavahelist läbisaamist. Viimaks sai teatavaks miski, mis hertsoginnade ümber keerlevatele kuulujuttudele veelgi hoogu juurde andis. Prints Harry ja Meghan teatasid, et kolivad välja Kensingtoni lossist, kus koos prints Williami perega elanud olid. Kohe hakkas üha enam leiduma inimesi, kelle sõnul ei saanud hertsoginnad omavahel läbi ning ka kohalikud töötajad Meghanit ei sallinud. Hiljem selgus, et perre on sündimas laps, mistõttu oli lihtsalt suuremat elamisruumi vaja.

9. Pinged vendade suhtluses


Rääkimata sellest, et Catherine'i ja Meghani läbisaamine juba maatasa oli trambitud. 2018. aastal võtsid fännid järgmiseks sihtmärgiks hoopis prints Williami ja Meghani läbisaamise. Muidugi väideti, et tulevane kuningas ei salli oma venna naist silmaotsaski ning olla seda korduvalt ka Harryle maininud. Allikate sõnul läks vendade suhtlus sellest tingituna üha pingelisemaks. Kahtlustele andsid hoogu juurde üksikud kommentaarid, mida kuningapereliikmed intervjuudes jagasid.

10. Isegi rasedus pole püha


Kuigi suurem enamus juubeldas rõõmust, kui Meghan kuskil oma beebikõhtu avalikult näitas või silitas, siis leidu ometi kurje keeli, kes leidsid taas, mille kallal viriseda. Mitmete sõnul oli see lihtsalt uskumatult häiriv ja lubamatu, et tulevane ema oma kõhtu nii tihti puudutas.

Ei läinud kaua, kui tekkis juba uus grupp inimesi, kes olid täiesti veendunud, et Meghan ei olegi tegelikult rase ja paar kasutab hoopis surrogaatema, et last saada. Muidugi ei suutnud kurjad keeled kuninglike rõõmu õnneks kuidagi rikkuda.

11. Ebatraditsiooniline sünd


Briti meelelahutusmeedia oli tagajalgadel, kui selgus, et prints Harry ja ta kallis abikaasa ei kavatsegi vastsündinud pojaga kohe fotograafide ette astuda. Ajakirjanikud hakkasid suisa nõudma, et last näha saaks. "Avalikkusel on õigus teada kõike nende elus, kelle palk tuleneb suuresti maksumaksja rahast. Peate sellega leppima või hakkama tavakodanikeks. Mõlemat ei saa," avalikustas The Sun 2019. aasta aprillis kurja pöördumise.

12. Lapse tegelik vanus


Kui avalikkus suutis lõpuks kuidagi silma kinni pigistada seoses lapse näitamisega, siis prints Harry ootamatu keelevääratus oli suisa andestamatu. Esimeses intervjuus, mille värske isa meediale andis, rääkis ta, kuidas laste välimus väidetavalt kahe nädalaga tohutult muutub. "Seega me jälgime teda selle kuu jooksul, et näha, mis ilmnema hakkab. Praegu tundub, et ta muutub tohutult iga päevaga," kommenteeris prints eelmise aasta mais. Kuigi esmapilgul ei tundu, et isa ütlus midagi väga erilist tähendaks, siis kurjad keeled mõistsid, et väike Archie on tegelikult juba kaks nädalat vana, kuid avalikkuse eest on lapse sündi lihtsalt varjatud. Kuulujutud tänaseni mingit kinnitust saanud ei ole.

13. Tavatud ristsed ja katsikud


Peale ebatraditsioonilist sünnitust ning lapse tutvustamist polnud enam kuigi suureks uudiseks, et ka ristsed saavad olema tavapäratud. Selles olenemata jõudsid paljud pööraselt vihastada, et tavaliselt avalikult tähistatud sündmus seekord vaid pereringis mööda saadetakse.

Kõigi nende ootamatute uuenduste tõttu oli kui viimane piisk karikasse see, kui Meghani sõbrannad talle suured ja pidulikud katsikud korraldasid. Kuigi Meghan lendas sõbrannade korraldatud peo tarvis USAsse, siis ometi jõudsid kurjad silmad talle ka hotelli kõige privaatsematesse tubadesse järele.

14. Meedia ja Meghan


2019. aastal juulis kasutas hertsoginna võimalust, et külalistoimetajana teha koostööd väljaande Vogue meeskonnaga. Muidugi leidsid kriitikud ka seal põhjust, miks nuriseda. Markle oli ajakirja kaanele valinud mustanahalised naised, mida peeti liiga poliitiliseks, et hertsoginnale kõlbliku käitumisena näida.

15. Eralennuk


Eelmise aasta suvel jagasid kuninglikud palju oma toetust looduse säästmisele ning õhutasid ka oma jälgijaid sellele rohkem tähelepanu pöörama. Kõigile ootamatult otsustasid nad siiski, vastupidiselt oma reklaamitule, eralennukiga Elton Johnnyle külla lennata. Muidugi oli lennuk siis igast nurgast fotograafide poolt piiratud.

16. Vasturünnak


Eelmise aasta sügisel vihjas Meghan konkreetselt, kuidas kurjad keeled talle mõjunud on. Hertsoginna tunnistas, et rasedana oli eriti keeruline kõiki kuulujutte taluda, mistõttu on ta tänulik, et kui keegi päriselt temalt midagi küsib. "Aitäh, et küsisid, kuidas mul läheb. Ei saa öelda, et just paljud seda teinud oleks," tunnistas ta ajakirjanikule Tom Bradby.

17. Sõda alaku


Eelmise aasta oktoobris kuulutasid Sussexid UK väljaannetele suure sõja, et oma õiguste eest seisma hakata. Prints Harry teatas pöördumises, et nende telefone on jälgitud, isiklikke vestluseid avalikustatud ning lugejaid tahtlikult valele teele suunatud. Prints tõi välja, et ajalugu lihtsalt kordab ennast ja tema kõige suurem hirm on, et kalli abikaasaga juhtub sama, mis ema, printsess Dianaga.

18. Jõulud


Paarile, kes oli traditsioonide murdmisega juba liigagi palju tähelepanu saanud, ei olnud enam midagi uut, kui nad teatasid, et ei kavatsegi jõule kuninganna Elizabeth II seltskonnas veeta. Selle asemel läksid Harry ja Meghan Kanadasse, et teise vanaemaga pühi tähistada.

19. Lahkumine


Tänavu jaanuaris teatasid Meghan ja Harry, et loobuvad oma kuninglike kohustustest ning kolivad USAsse elama, et ise oma sissetulekut teenima hakata. Heategevuse toetamist lubasid mõlemad vabatahtlikult jätkata.

Olenemata sellest, et paar lahkus ja loobus maksumaksja rahast, on meedia silm neile ka USAsse järgnenud, mistõttu võib siiani kohata erinevaid kuulujutte, mida printsist ja ta abikaasast levitama on hakatud.