Eesti Autorite Ühingu ehk EAÜ uus juht Vaiko Eplik sõnas, et ühingu keskne tööülesanne on autoritasude korjamine oma liikmetele.

"Eesti Autorite Ühingu roll on oluline – mingis mõttes oleme muusikatööstuse keskne organisatsioon. Sellest tingituna sõltuvad mitmed teised organisatsioonid oma töös ühel või teisel viisil EAÜ-st. Ühing liidab erinevaid Eesti autoreid, keda on praegu üle 5000," rääkis Eplik.

Juhi sõnul on kõige raskem tänapäeval raha kätte saada voogedastusplatvormidelt. "Ei ole saladus, et CD-mängijaid enamikest kodudest ja autodest enam ei leia. Selle asemel kasutatakse muusika kuulamiseks neid väikeseid seadmeid, mis meil kõigil olemas on. EAÜ kõige suurem väljakutse ongi see, kuidas nendest väikestes seadmetes olevatest suurtest platvormidest väärilised tasud kätte saada," sõnas Eplik.

EAÜ juht teab rääkida, et muusikud kurdavad kõige enam selle üle, et Spotify maksab loo autorile 0,004 dollari senti ühe mängimise pealt. Ja Google'iga, kelle alla kuulub YouTube, pole mõtet vaidlema minna.

"Google'iga vaidlema minna ei saa, sest nemad kehtestavad ise oma mängureeglid. Näiteks lõppes Google'il leping Taani riigiga ning uue lepingu tegemisel tahtsid nad hakata maksma autoritele 70% väiksemaid tasusid. Sellega Taani autorid nõus ei olnud ning Youtube kustutas oma keskkonnast kogu Taani muusika," rääkis Vaiko Eplik.