Tundmatu tüdruk osales koos vanematega pühapäeval mereäärse linna Nanliao festivalil. Ühel hetkel takerdus ta hiiglasliku sabaga oranži tuulelohe külge, mis ta mitme meetri kõrgusele õhku tõstis.

Taiwani uudistes avaldatus klipis on näha, kuidas mõni aeg varem nägid festivalitöötajad kurja vaeva, et tuulelohet kontrolli all hoida. Kümned pealtvaatajad kogunesid, et näha, kuidas tuulelohe õhku tõuseb.

Aga hõisked muutusid kiiresti paaniliseks karjumiseks, kui saadi aru, et väike laps on tuulelohe külge kinni jäänud. Tüdruk lendles õhus umbes pool minutit, kui töötajatel õnnestus lohe allapoole langetada ning laps maandus küllaltki pehmelt publiku käte vahel.

Uudiste kohaselt oli laps pärast intsidenti hirmunud, kuid füüsiliselt viga ei saanud.

Kohalik valitsuse liige Zhang Li Ke sõnas, et tugeva tuule tõttu mässis lohe saba end ümber tüdruku kere. Tavaliselt hoitakse lapsed ning pealtvaatajad tuulelohe startimisel natuke eemal, aga korraldajad ei eeldanud niivõrd tugevat tuult. Beauforti skaalal puhus tuul 50-60 kilomeetrit tunnis.

Pärast intsidenti tegi linnapea Lin Chih-chien avaliku vabanduse ning festivali tegevus peatati seniks, kuni suudeti garanteerida külastajate turvalisus.