Birgit ja Indrek Sarrapi poeg Simeon - Tallinna Kaarli kool

"Ta käis seal ka lasteaias ja eelkoolis ning saab oma eakaaslastega koos jätkata. See on väike, kristlike vaadete ja väärtushinnangutega kool, kus tegeletakse õpilastega individuaalsemalt. Lisaks meeldib mulle, et kõik aktused ja üritused toimuvad Kaarli kirikus," rääkis Birgit "Duubli" saates.

Mihkel ja Polina Mattiseni tütar Emilia - Tallinna Prantsuse Lütseum

"Kooliteed oleme jala kõndides harjutanud, kuid enne kooli teeme seda veel. Teel on päris mitu ülekäigurada, seega peab kindlasti väga tähelepanelik olema. Ka kooliasjad on ostetud. Polina ja Emilia panid enne poodi minekut kõik üksikasjalikult kirja ja ostsid siis sobilikud ning vajalikud asjad ära,” rääkisid Mattisenid Naistelehele.

Mari Kalkuni tütar Linda - Rõuge põhikool

6RS30MAR11R012.JPG

Urve Palo poeg Robin - Viimsi kool

Urve Palo

Mart Mardisalu tütar Anna - Tbilisi rahvusvaheline Briti kool

"Anna alustab kooliteed Tbilisi rahvusvahelises Briti koolis ja segadust on sellega seoses arusaadavalt palju – uus on elukoht, riik, keelekeskkond, kaaslased ja palju muud. Kõigega tuleb nullist alustada. Elu poolt teele veeretatavate võimalike raskustega rohkem kokku puutunud vanemate teadmatus lähituleviku ees on ehk suuremgi kui elu õiel. Praegu on meil tunne, et ega Anna päris täpselt aru saa, mis teda ees ootab,” sõnab Mardisalu Naistelehele.

MART MARDISALU

Anu Välba poeg Karl

Saatejuht Anu Välba rääkis lapse eesootavast koolideest ka LPs. "Ma ei oska selleks eluks kuidagi valmis olla. Olen uurinud selle kohta kõikidelt tuttavatelt. Kui Kersti Kaljulaid käis kevadel meie saates, küsisin, kuidas nende kodus kooliskäimisega lood on. Tema ütles lause, mis mulle väga meeldis ja mida ma tahaksin ka Karli puhul rakendada: „Kooliskäimine – õppimine, hinded, käitumine – on lapse kohustus ja vastutus.” Olen püüdnud Karlile anda nii palju vastutust kui võimalik, et ta saaks ise hakkama, et tal tekiks kohusetunne. Presidendi jutust meeldis mulle ka see mõte, mida olen isegi püüdnud rakendada: püüa lapsega suhelda nagu sõbraga – see on koos kasvamine, elamine ja avastamine."

"Olen valmis kohanema (uue elustiiliga). Muutused on põnevad. Võibolla olen idealist ja naiivne, aga usun, et lapse teatav iseseisvumine peab tulema. Meie töö on selline, et iga hetk ei saa appi joosta ega üksteist telefoni teel kätte."

Raamatu “Tule meie juurde” esitlus toimus Solarise Apollos. Teema üle arutlesid Anni ja Tomi Rahula, Piret Kooli, dr Kai Haldre. Vestlusringi juhtis Anu Välba.

Piret Laose tütar Rica

"Kui ma juba enne aktust mitu satsi tönnida olin jõudnud," kirjutas Piret Laos pildi juurde, kus ta tütar käevangus koolipoole sammub.

Teet ja Kristi Margna tütar Marta - Viimsi kool

KRISTI MARGNA, TEET MARGNA

Karoli Hindriksi ja Allan Martinsoni tütar Maya


Tõnis Niinemetsa ja Liis Ilula-Niinemetsa esimene laps Elli - Vanalinna Hariduskolleegium

Tõnis Niinemets

Leino Rei ja Ave-Marleen Rei tütar Loviise - Vanalinna Hariduskolleegium

SUVELAVASTUS ÜLE LINNA VINSKI LÄBIMÄNG

Kristina Herodese ja Marko Külaotsa tütar Õnne - Vanalinna Hariduskolleegium


Õnne: "Ma arvan juba, et kool on tore, sest see on uus asi! Mul on lahe kool, VHK kool ja lahedad klassiõed. Ma olen juba näinud neid, meil oli piknik koos. Seal me mängisime ja sõime.
Ennem esimest septembrit ma olen nii elevil, ma nii ootan juba seda. On aktus, on klassijuhataja tund ja õhtul tuleb pidu.
Kui mu suur õde ja suur vend kooli läksid, siis ma juba ammu oleks ise ka tahtnud minna. Ma kujutan ette, et koolis on vahetunnid, söögitunnid, kekatunnid, igasugu muud tunnid. Seal saab sporti teha, õppida, mängida ja juttu rääkida ka. Kindlasti saab sealt hästi palju uusi sõpru."

Kristina Herodes, kolme lapse ema

"Sel aastal läheb mul kolmas põnn perekonnas esimesse klassi. Ma ei ole natuurilt üldse närveerija ega muretseja, aga positiivne elevus on küll. Pealegi ma saan ju pihta, et see esimese korra elekter on mul veel viimast korda nautida ja kaasa teha. Olen võtnud lapse kooli suhtes aktiivse hoiaku, sest pisikesel on niimoodi palju lihtsam ja lõbusam kooliaeg. Niisiis olen suure ajuragina saatel meelde jätnud hunniku laste ja lapsevanemate nimesid, otsinud ühiseid huvisid ja tegevusi. Ehk täie lustiga käed külge ja oma nahk ka mängu, nii on kogu see muutuste aeg hästi kihvt."

"Hoolimata sellest, et aega on kõvasti mööda läinud, mäletan oma esimest koolipäeva väga hästi. Oli põnev ning pidulik tunne, samas sain kohe pihta oma naturaalsele päti-talendile, esimesed ulakused said ka korraldatud."

"Olen seda meelt, et elu on täpselt nii äge ja toimub täpselt nii palju kui ise toimuda lased. Ja esimene september ei ole väike asi, see on suur vinge sündmus, mille tahan aidata lapsele samuti suureks, tähendusrikkaks ja meeldejäävaks teha."

Rainer Sarneti ja Laura Pählapuu poeg Hugo - Vanalinna Hariduskolleegium

Rainer Sarnet

Maria Ulfsak-Šeripova ja Sten Šeripovi poeg Paul - Vanalinna Hariduskolleegium

Maria Ulfsak

Maarja Soone ja Elar Jetsi poeg Jako - Vanalinna Hariduskolleegium

Heidi Hanso poeg Hendrik Raju

Kadi Toomi tütar Linda - Waldorfkool

Lenna Kuurmaa tütar Ami

Marii Karelli ja Märten Vaheri poeg Miike