Mõlemaid filmilavastajaid on süüdistatud seksuaalses ahistamises ning nii mõnedki süüdistused on kinnitust leidnud. Selle tõttu on nii Woody Alleni kui Roman Polanski reputatsioon tõsiselt kannatada saanud, vahendas DailyMail.

44-aastane Kate Winslet tunnistas avameelses intervjuus Vanity Fairile, et kahetseb nendega koostöötamist. "Mida kuradit ma tegin, kui töötasin koos Woody Alleni ja Roman Polanskiga? Minu jaoks tundub alles nüüd uskumatu, kuidas neid kahte meest ülistati filmitööstuses ja veel nii kaua. See on kuradi vastik. Ning ma pean vastutama selle eest, et ma nende mõlemaga koos töötasin. Ma ei saa aega tagasi keerata. Ma kahetsen seda, aga mis meil on, kui me selles osas ausad pole?"

Kuigi Polanski taust on paljudele teada, siis töötas Winslet temaga koos küllaltki hiljuti. Ta mängis 2011. aasta filmis "Carnage" koos Christoph Waltzi, Jodie Fosteri ja John C. Reillyga. Koostöö Woody Alleniga on veel uuem, osaledes 2017. aasta filmis "Wonder Wheel".

Polanski põgenes USAst 1978. aastal pärast seda, kui ta oli suguühtes 13-aastase tüdrukuga, ning pole siiamaani naasnud. Viimastel aastatel on teda ka mitmed teised naised ahistamises süüdistanud, aga neid Polanski eitab.

Vaatamata süüdistustele võitis Polanski 2003. aastal Oscari filmi eest "Pianist". Hiljem viskas filmiakadeemia lavastaja enda koosseisust välja.

1992. aastal tuli avalikuks, et Woody Allenil, kes oli siis 57-aastane, oli afäär oma partneri Mia Farrow 21-aastase lapsendatud tütre Soon-Yi Previniga. Pärast skandaali avalikustamist läksid Woody ja Mia avalikult lahku. Mia isegi süüdistas lavastajat nende lapsendatud tütre, seitsme aastase Dylani ahistamises.

Politsei hakkas hiljem asja uurima, kuid ei leidnud tõendeid. Allen on kõik süüdistused ka tagasi lükanud.

Süüdistused tulid taaskord päevavalgele mõned aastad tagasi, kui Alleni ajakirjanikust poeg Ronan Farrow toetas avalikult ema Miat ja õe Dylanit ahistamissüüdistuste asjus.