Kunstiteos joonistati ilusalongi seinale teisipäeval. Pildil on näha noort tütarlast kasutamas jalgratta ratast hularõngana. Kujutise juures on ka ühe rattaga jalgratas, vahendas BBC.

Kuna Banksy tööd maksavad sadu tuhandeid ja isegi miljoneid eurosid, siis seati hularõngaga tüdruku joonistuse ette seda kaitsev ekraan. Seda veel ajal, kui autor polnud kindlaks tehtud. Iroonilisel kombel joonistati ka kaitsesein hiljem grafitiga täis.

Banksy kinnitas laupäeval, et pilt tõepoolest talle kuulub, postitades selle oma Instagrami lehele. Ta kirjutas selle juurde: "Ilusalongi väärtus tõusis mitme miljoni võrra."

Ilsalong, mille seinale pilt tehti, asub Rothesay puiestee ja Ilkeston tee nurgal Lentoni väikelinnas. Tegu on kohalike tudengite seas populaarse äriga.

Pärast seda, kui Banksy kinnitas, et tema on taiese autor, kogunesid inimesed seinamaali juurde, et sellega koos pilti teha. Ühel hetkel oli seal kolmkümmend inimest, nende seas ka politsei.

Kohalike jaoks on tegu kübekese positiivsusega, mida paljud praegusel raskel ajal vajavad. Teised lisasid, et pilt paistab silma ning Banksy tööd endale nii lähedalt näha on sürreaalne.

Banksy ekspert, Bournemouthi kunstiülikooli professor Paul Gough püüdis selgitada mõtet taiese taga. Ta ütles, et kunstniku neli-viis viimast tööd on seotud COVID-ga, aga tüdruk hularõngaga on palju lustlikum.

"Äkki see ongi sõnum. Me elame raskel ajal ning ehk peaksime püüdma sellest võtma viimast ning leida midagi lõbusat selles, mis on katki," arvas professor.

Banksy alustas seinamaalingutega 1990. aastatel oma kodulinnas Bristolis, joonistades rongidele ja seintele pilte. Hiljem levis tema kunst üle kogu maailma. Ta on tuntud oma salapära ja suurkorporatsioonide üle naljaheitmise eest.