Jüri Piheli (58) pea kohal hõljub vana koolipapa Mauruse aura. Ta ilmub suurde pilti siis, kui põdrakari seisab põleva padriku ees ega oska suuniste saamiseta kuhugi liikuda.

Pihel on kündnud televisioonipõldu 38 aastat – ETVs, TV1s ja TV3s. Nüüd on järg Kanal 2 käes. Viimase seitsme aastaga ehitas ta tugeva tiimiga (Balasz Sranko, Rait Rosimannus, Raimond Russak ja Regiina Eelmaa) üles laste- ja filmikanalite impeeriumi Kids Network Television, millel on miljoneid vaatajaid Baltikumis ja araabiakeelses maailmas. Näiteks üks selle alla kuuluvatest kanalitest, KidZone on nähtav 11 riigis. Oktoobrist astus ta rahvusvahelisele teleärile lisaks kodumaisele turule sooviga tõsta Kanal 2 oma hiilgeaegade tasemele.

Kanal 2 omaniku ja programmijuhina oled olnud ametis peaaegu kuu, aga müra „Kodutunde“, „Hingesoojuse“ ja Triin Lellepi ümber ei vaibu. Mulle meenutab see situatsiooni Andrei Tarkovski elust, kellelt ühel kohtumisel kinokülastajatega küsiti: „Miks teie filme ei mõisteta? Kellele te neid teete?“ Tarkovski vastas: „Vaadake oma nägusid. Kas võib niisuguste nägudega mõista minu filme?“ Hetkel ei ole võimalik mõista, kes on Tarkovski ja kes publik.

Et selline seis lõpeks, kus omavahel on vastakuti emotsionaalsed inimesed „Kodutundest“ ja „Hingesoojusest“, on Kanal 2 otsustanud õigusliku selguse saabumise huvides „Hingesoojuse“ tegemise peatada. Hetkel arutavad advokaadid läbi üksikasju. Parimat varianti kui „Hingesoojus“ peatada ei ole.

Loe, kuidas põhjendab Pihel "Hingesoojuse" ärajätmist, mis plaanid on tal Kanal 2 edasiste tegemistega ning mida krõbedat ta arvab "Suhtevimkade" ja selle saatejuhtide ning Katrin Lusti tegemiste kohta. 

Jaga
Kommentaarid