„Mäletan, et kui olime jõudnud trupiga Kiidjärvele proove tegema, olime kolinud lavale stseene läbi mängima, siis sain aru, kuhu ma olen tulnud või sattunud. Kui me näiteks mängisime läbi stseeni, kus Kalmer laulab mulle ehk oma emale Raimond Valgre kirjutatud laulu „Sinilind”, laval askeldab ka väike Liina, siis neid stseene ei suutnud ma ilma pisarateta lõpuni mängida. Mingi ülevoolav emotsioon tabas alati,” rääkis Liina Tennosaar.

Näitleja lisas, et eks osa sellest emotsioonist tuli ka vastutusest, et etendus tuleks hästi välja, et isa elu ja olemine saaks õigesti välja mängitud ning inimesteni viidud. „Eriti kuna isa oli mulle eluajal palju toeks, hoidis pöialt ja soovis alati, et ma oma valitud erialal õnnestuksin. Isegi kui ta alguses mind väga ei usaldanud selles rollis, näitleja rollis,” mainis Tennosaar.

Muusikal VANA KLAVER-i proov

Suvel lapsepõlvekodus elamine, oma vanas voodis ärkamine, lapsepõlvemetsas kukeseente korjamine, etendus ise, kogu see vastutus, luges Liina üles neid üliväärtuslikke hetki sellest ajast, kui suvel Kiidjärvel elades etendusi anti. „Võib öelda, et selle etenduse ja suve võtmes olin ma kindlasti elu võidumees,” ütles Tennosaar.

Tennosaar lisas, et etendus sai hea, kuna lavastaja ja stsenarist võtsid väga täpselt kuulda Liina ema antud soovitusi, konkreetseid Kalmeri öeldud lauseid või emale olulisi lauseid, suure laulja manerismide kirjeldusi. „Kui laval lauldi laulu „Väike Liina”, siis oli ema ikka nutnud, ka etenduse järel. Oli väga tänulik, et teda oli kuulatud,” mainis Tennosaar.

Muusikal VANA KLAVER-i proov

Tennosaar usub, et eestlaste südamesse võiks etendus küll jälje jätta – kasvõi sellepärast, et seal on nii kaunis muusika, isegi kui etenduse lugu ise eriti ei meeldi. „Ma loodan, et see etendus võetakse kunagi ka videolinti, et sellest saaks osa veelgi suurem hulk eestlasi. Olgugi et oleme mänginud kõik etendused täismajale,” ütles Tennosaar.

Kuula pikemat intervjuud Liina Tennosaarega Vikerraadio saates „Kuldrandevuu”!

Suvelavastuse „Vana klaver ehk suusabaasis on tantsupidu” idee autorid on Maarek Toompere ja Tarmo Kiviväli, teksti autor Ott Kilusk, lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht Siim Aimla. Peaosades Sepo Seeman ja Kalle Sepp.

Etendused toimuvad 28. juulist 8. augustini ja piletid on Piletilevis juba müügis!

Jaga
Kommentaarid