Valitsus otsustas sel nädalal koroonaviiruse leviku tõttu kehtestada uued täiendavad piirangud. Nii suletakse alates 14. detsembrist mõneks ajaks Eestis koolid, keelatakse gruppides sportimine, peatatakse huvitegevus ning Ida-Virumaa keeratakse sisuliselt üldse lukku.

Kuna valitsuse otsused ei puuduta aga kirikuid, siis on see pannud inimesi seltskondades ja sotsiaalmeedias otsuse üle nalja viskama. Näiteks on restoran Franzia Narva-Jõesuus end olukorrale vastavalt nimetanud ümber pühakojaks. Samuti postitati ühte muusikuid koondavasse ühismeedia gruppi alljärgnev nali:

"Kuna valitsuse määrusega jäävad edaspidi avatuks ainult kirikud, teen ettepaneku muuta terminoloogiat:

Prooviruum - Kirik
Muusikaline huviring - pühapäevakool
Armulauavein - meelepärane eksportpurk heledat õlut
Produtsendi töölaud - altar
Muusik - preester
Kontsert - missa

Seega võime nõuda oma usuvabaduse puutumatust. Järgmise sammuna teen ettepaneku sekkuda valitsuse töösse ning nõuda oma moraalinormide põhiseadusesse kirjutamist. Nendes võiks kommentaariumis kokku leppida.

Lisaks võite pakkuda muusikuid, kelle võiks ühe soojaga pühakuks kuulutada."

Ka on ühismeedias olnud palju naljatlemist selle üle, et sisuliselt võiks ju kõik asutused osaliselt kirikuteks ümber nimetada.

Nali naljaks, kuid vaadates ajas veidi tagasi, siis tundub, et kodumaine menuseriaal "Õnne 13" ennustas tänast olukorda mõneti ette. Nimelt rullus juba rohkem 10 aastat tagasi eetrisse läinud episoodides lahti lugu sellest, kuidas Mornasse ehitati spaa, mis oli ühtlasi ka kirik.

Mäletatavasti sai lugu alguse Harry Ahvena (Tõnu Kilgas) tegelaskujust, kes soovis Mornasse rajada Esimese Päeva Kirikut. Talle ulatas abikäe tema poeg Henry (Anti Kobin), kes lubas välisinvestorite toel kiriku valmis teha. Kuna aga ajas projekt investorite survel "veidi" muutus, siis ehitati lõpuks valmis hoopis spaa ja ujula. Olgugi, et Harry oli sellise asjade käigu peale pahane, otsustas ta siiski hakata spaas basseini kõrval soovijatele jutlusi pidama. Nii eksisteerisiki Morna linnas mõnda aega nii spaa kui ka kirik üheskoos.

Mornas hetkel eetrisolevates episoodeides kirikut spaas enam ei eksisteeri ning loodetavasti muutub samamoodi ka praegune olukord ja asutused ennast pühakojaks siiski kuulutama ei pea.