Pärast seda, kui endine Postimehe peatoimetaja ja kirjanik Peeter Helme mõisteti kohtus süüdi alaealise seksuaalses ahvatlemises, eeldasid mitmed Eesti Kirjanike Liidu liikmed, et tema aeg organisatsioonis on läbi. Aga eestseisus otsustas teisiti ning hääletuse järel jäeti Helme ikka enda ridadesse.

See otsus ei meeldinud Andra Teedele, Sass Hennole ja Meelis Oidsalule, kes otsustasid protesti märgiks organisatsioonist lahkuda. Pärast pühi tehti uus hääletus, mis siiski Helme enda koosseisust välja arvas.

Ajakirjanik Margit Adorf avaldas pühapäeval Eesti Päevalehes kolumni, kus küsis teravalt: "Kirjanike liit - on teil seal ehk teisigi pedofiile ning kaitsete endasugust?" Sass Henno haaras sellega härjal sarvist ning jagas artiklit enda Twitteris. Küll aga loopis ta karme sõnu samuti liitu kuuluva kirjaniku, näitleja ja tõlkija Peeter Sauteri kohta.

"Kusjuures, ma arvan, ilma mingi irooniata ja täiesti ausalt, et seal ongi rohkem pedofiile, üks jäi lihtsalt vahele. Ma ise kahtlustan Sauterit, kes üks häälekamatest kaitsjatest ja alati lastevastase vägivalla teemal ka minu (Facebooki - toim) seinal lapsi süüdistamas käib," säutsus Henno.

Foto: Sass Henno Twitter

Kroonika võttis Sauteriga ühendust ning uuris, kas ta on teadlik, et Henno teda pedofiilias süüdistab ning mida tal selle kohta öelda on. Sauter vastas, et ei olnud Henno sõnadest teadlik, sest temal Twitterit pole.

"Aga teate, ega ma taha taolist meedias klaarima hakata. Las Henno kutsub nagu soovib. On küll solvav, aga ei taha vägikaikavedu. Henno on hea kirjanik ka," vastas Sauter.

Sauter võttis ka ise Hennoga ühendust ja temalt vastuse saades kontakteerus taas Kroonika ajakirjanikuga, öeldes: "Rääkisin Hennoga meilis. Ta pidi oma tviidid kustutama. Siis pole avaldamine vist päris adekvaatne või tuleks lisada, et ta otsustas sõnad tagasi võtta," lisas Sauter.

Sõnumi saatmise ajaks esmaspäeva õhtul oli Sass Henno säuts kustutatud.

Kroonika suhtles ka vandeadvokaat Robert Sarvega, et uurida, mida ta Henno kommentaarist Sauteri kohta arvab. "Sass Henno klassika. Tõendeid ega fakte pole, aga "jälle arvan midagi, see on minu mälestus" või muu selline veider põhjendus sinna hiljem otsa potsatab. Kahjuks nii teha ei saa ja hr Sauter saab nõuda nii ebaõige faktiväite ümber lükkamist kui ka moraalset kahju," kommenteeris Sarv.