"Kulla sõbrad!" pöördub Epp Kärsin kõigi poole oma Facebookis, kuhu alla on kirjutanud ka Raimond Kaljulaid. "Just nüüd, kui väljas on lumi ja talv, on õige aeg valmistuda rannahooajaks," lausub ta, küsides seepeale: "Kas teadsid seda, et Tallinn on ainus pealinn Põhjamaades, kus ei ole ametlikku alastiranda?"

Ta tunnistab seejärel, et tegelikult Tallinnas muidugi käiakse alasti ujumas ja päevitamas: "Näiteks Paljassaare poolsaarel Pikakari rannast pisut edasi asub metsik rannariba, mis on aastaid olnud mitte-ametlik alastirand."

"Meie ettepanek on anda sellele rannale ametlik alastiranna staatus ja lubada seal alasti ujumine ja päevitamine. Eesti inimesed päevitavad ja ujuvad niigi alasti, miks siis ei võiks seda teha ka Tallinnas. Inimesed ei pea häbenema oma keha," ütleb Kärsin, lisades, et igaüks võib end oma kehas tunda kindlalt ja hästi.

"Käisime võimalikku alastiranda suure lume ja tuisuga vaatamas. Kui väljas poleks olnud -10 ja tuul, siis oleksime muidugi ka vette hüpanud," ütleb ta lõpetuseks ja alla on kirjutanud nii tema kui Raimond Kaljulaid.

Üks mõtte algataja on Raimond Kaljulaid, kes on sellest lähemalt kirjutanud SIIN!


"Minu töölauale ilmus see teema sel ajal kui olin Põhja-Tallinna linnaosa vanem. Kui ilmad olid ilusad, siis tavaliselt ikka võttis mõni meediakanal selle küsimuse päevakorda ja tekkis diskussioon," räägib Kaljulaid, kust tekkis tal taoline mõte. "Ma olen üldiselt selle poolt, et asju lahendada mõistlikult ja tasakaalukalt. Nagu oma blogipostituses ka kirjutan: seadus annab linnale võimaluse lubada antud rannas alasti ujumine ja päevitamine ja minu meelest oleks seda ka mõistlik teha," lisab ta

Kuidas tal tekkis mõte kaasata just Epp Kärsin sellega kaasa? "Ma lihtsalt mõtlesin, kes oleks see julge mees või naine, kes ei kardaks sellist ettepanekut koos minuga teha. Epp Kärsin on silma jäänud väga kartmatu avaliku elu tegelasena," ütleb ta.