Linnavalitsuse otsus põhines Jaak Joala lese Maire Joala palvel. "Tegin tänasel istungil sellise ettepaneku, kuna mingit selgust on vaja. Otsustasime, et seni, kuni pole selged kõik juriidilised küsimused seoses autoriõigustega, on mõistlik tulla Maire Joalale vastu ja kuju kinni katta," ütles Viljandi linnapea Madis Timpson eile Viljandi linnavalitsuse pressiteates.

Linnavalitsus esitas ka lepingust taganemise hoiatuse MTÜ-le Meie Viljandi. "Leiame, et lepingut pole seni korrektselt täidetud, sest kõiki vajalikke kooskõlastusi Jaak Joala kuju eksponeerimiseks pole linnale üle antud," ütles Timpson.

"Seega otsustasime, et anname täna MTÜ-le sellest kirja teel märku," ütles Timpson. Ta lisas, et loodetavasti on läbirääkimised MTÜ Meie Viljandi ja Maire Joala vahel edukad ning peagi jõutakse mõistliku lahenduseni.


Maire Joala tunnistas, et kõike veel arutatakse ning enne, kui pole asjad lõplikult aetud, ei taha väga millestki rääkida. "Jõuab rääkida küll," ütleb Maire Joala lõpetuseks.
30. detsembril püstitatud Jaak Joala kuju on palju poleemikat tekitanud, kuna nii fännide, laulja esimese abikaasa Dorise ja lese Maire sõnul ei vasta selle tulemus Joala pärandile. Maire Joala saatis Viljandi linnavalitsusele hagihoiatuse ning nõudekirja, nõudes ausambalt Joala sümboolika eemaldamist hiljemalt 18. jaanuariks.