Armastatud telesaatejuhid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda alustasid koos ülejäänud reisimeeskonnaga Aafrika ringreisi Tansaanias. Seal võttis nad TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul vastu Tansaanias elav eestlane Ene Sepp, kes oli neile teejuhiks.

Väga raske oli midagi ette planeerida ja kõik selgus koha peal jooksvalt.

Teet ja Kristjan viibisid Aafrikas kokku kolm nädalat, mille jooksul "Kaks kanget" uus hooaeg salvestati.

Ametliku statistika kohaselt oli novembris Tansaanias tuvastatud 509 koroonaviirusesse nakatunut. Küll aga oli neid ja teisi Aafrika riike süüdistatud väheses testimises.

Möödunud kevadel pidid "Kaks kanget" sõitma hoopis Gruusiasse, Armeeniasse ja Azerbaidžaani, kuid aprilli lõpus teatas Jõekalda, et see reis jääb hetkel teostamata. "Ootame viiruse taltumist ja piiride avanemist. Suve poole ehk läheme autoga lähemale kui Aserbaidžaan, et "Kahe kange" saade ikka ära teha," ütles Kristjan lootusrikkalt toona.

Aafrikast naastes jagas emotsioone Kristjan Jõekalda. "Saabusime öösel Eestisse, selleks hetkeks olime lennanud terve ööpäeva," meenutas Kristjan 4. detsembril.

"Kui hommikul kodus oma voodis ärkasin, oli väljas jätkuvalt ööpimedus, ehkki vist oli hommik – panin jope selga ja jalutasin mitu ringi ümber kodu. Õues oli kolm kraadi sooja, ninal hakkas külm, aga udu ja pimedus mulle meeldivad. Sellist värskust ja mõtteselgust ei ole ma endas ammu tundnud. Eesti kliima ei ole lõunamaa kissell, vaid sama hea kui viin kiluvõileivaga! Õhk on värske ja mõte terav!"