Hüpnoterapeut Ants Rootslane, kes on elus pidanud 3000 individuaalteraapiat, sõnas, et nendest terveid, vaid mõne väikese pisihirmuga, olid vaid 20. "Me tuleme sellest ajast lihtsalt," selgitas ta, lisades, et need inimesed otsivad väljast poolt enda minapilti.

Rootslane ütles, et kui keegi ütleb kellelegi halvasti, siis tegelikult on see sama viga just sellel ütlejal. Terapeudi sõnul ei ole kolmandik inimesi endaga rahul ja see tähendab see, et nad peaksid vallalised olema. Suhet otsides leiavad endaga konfliktis inimesed sarnaste konfliktidega inimese ning selle tõttu ei pea probleeme kaua ootama.

Brigitte leiab, et see käib täitsa tema kohta, sest ta tõmbab endale ligi inimesi, kes ei ole talle head. "See on nagu magnet, mis tõmbab "halva" inimese juurde," ütles ta.

Terapeut selgitas, et nende inimeste ellu tõmbamine pole halb, vaid läbi selle saab inimene kasvada. Halbades suhetes olemine on eestlastele omane just selle tõttu, mis meie lähiajalugu räägib - küüditamised, nälg ja sõda. "Me oleme harjunud kannatama," ütles Rootslane.

Nartsissistid on Rootslase sõnul inimesed, kelle emotsioonid ja tunded on üleskasvades alla surutud, ning vanemaks saades otsivad enda ümber empaatilisi inimesi, läbi kelle otsitakse seda, mis endal puudu. Supermanipulaatoritena suudavad nartsissistid sind oma sõpradest ja perest isoleerida ning sind nendest täielikult sõltuma panna.

Üks nipp, kuidas nartsissistist lahti saada, on rääkida tema lähedastele, kuidas ta teid maha teeb, alandab, väärikuse ära võtab. Rootslase sõnul ei meeldi nartsissistidele, kui nende tegevus välja tuleb ja nad lasevad "ohvri" ise lahti.

Siis läks jutt Brigitte peale, kes sõnas, et talle on minevikus öeldud, et ta on ka ise nartsissist. "Sul on nartsissistlike jooni," ütles terapeut. Brigitte tunnistas, et ta teab, et tal ühtteist on ja ta teeb kõvasti tööd, et seda parandada.

"Sul on nartsissistlike iseloomujooni, aga sa ei ole nartsissist, sest nartsissistil puudub empaatia, aga sina oled väga südamlik ja heatahtlik inimene oma isiklikus elus ja oma lähedastega. Sa ei saa inimesega lähedaseks ja siis teed teda maha, vaid pigem tunnustad ja julgustad teda," ütles Roostlane.

Rootlane tõi näite Brigitte nartsissistlikutest joontest lähisuhtes, kus ta tegeleb võimuvõitlusega. "Sa võid sellega natuke tööd teha ja iga suhtega läheb paremaks," sõnas ta.