Tükk telliskivi seinast lõigati Rothesay avenüül asuva maja küljest välja eile umbes kell viis. Kunstigalerii omanik John Brandler ütles BBC-le, et maksis taiese eest kuuekohalise summa, et seda nii säilitada kui ka eksponeerida.

Kohalik elanik Dan Golstein sõnas, et töömehed puurisid seina varajaste hommikutundideni, siis tõsteti see ettevaatlikult kaubikusse ja viidi ära.

Brandleri sõnul kuulusid töömehed väga erilisse firmasse, mis on ka varem Banksy taiese eemaldamisega tegelenud. "Hularõngaga tüdruk" saadeti restaureerimiseks Šotimaale.

Kunstikogujale kuuluvad nüüd mitmed müstilise tänavakunstniku tööd, seal hulgas "Hooaja tervitus", mis maaliti 2019. aastal Walesi linna Port Talbotis asuva garaaži küljele.

Brandleri sõnul ostis ta "Hularõngaga tüdruku" täpselt õigel ajal, sest oli oht, et Nottinghami linnavalitsuse korraldusel taiese kaitseks pandud plastikkate oleks tekitanud niiskuse, mis oleks pildi ära rikkunud.

"Kui pilt plastikust kattega üle katta, siis tungib niiskus telliste vahele ning ei saa välja seinad peavad hingata saama. Kui ma ei oleks seda ostnud ja katet eemaldanud, ei oleks kahe aasta pärast seal enam Banksyt olnud," ütles Brandler.

Kunstikoguja tahab taiest eksponeerida Moyse's Halli muuseumis Bury St Edmundsis Suffolkis, aga kui kõik laabub, siis tahaks ta näituse tuua tagasi Nottinghami.