Kohus otsustas, et "Kuuuurija" avasaade, kus Katrin Lust süüdistas tervendajat ja sensitiivi Veet Mano Wannaquot´i lausa inimese surmas, osutus valeks ja laimuks – lisaks mõisteti Veet Mano kasuks välja 10 000 eurot.

Urmas E. Liiv jagas oma Facebookis pika selgituse, mis tegelikult "Kuuuurija" avasaates juhtus. "Katrin leidis ühe Mano Tallinna naispatsiendi, kellele taat oli soovitanud täielikult ravimitest loobuda ja loota ainult Mano imevõimetele. See oli kurat teab mis ja tekitas tugevat ajakirjanduslikku huvi," tõi Liiv välja.

"Teema haakus tollal varalahkunud Kadri Luige looga, kes innustus Veet Manost läbi vene nõiasaate. Kadril oli terve ports igasugu hädasid, mida tavameditsiin väga hästi ei suutnud ravida. Talle oli kirjutatud suur hulk erinevaid ravimeid, kuid ta kurtis, et ta lihtsalt ei taha neid enam nii suures koguses võtta. Kadri unistas kohtumisest Veet Manoga, et äkki oskab see teda kuidagi teistmoodi aidata. Ühe saateprojekti käigus viisingi Kadri Veet Manoga kokku. Sest kuigi vanake tundus lihtsalt aferistist kloun, olen ma seisukohal, et ka usk kellesegi võib inimest aidata. Ja Manosse usuti. Massiliselt," lisas Liiv.

Kohtumise ajal soovitas Mano Kadril loobuda juustu söömisest, sest see pidi olema pääsetee. Kadri soovis Manoga ka eravestlust, mille järel soovis naine siiski tavameditsiinist loobuda.

"Muidugi ma vaidlesin sellele tuliselt vastu. Mõne aja pärast Kadri ikkagi suri. Enne seda olin temaga tel teel paar korda vestelnud, kus ta vihjas, et on Manoga ka pärast saadet suhelnud. Vestluste sisu osas oli ta väga ebalev. Mind hakkas painama küsimus, mida võis Mano raskelt haigele tüdrukule tegelikult soovitada?"

Liivi sõnul soovitigi "Kuuuurija" saatega välja selgitada, miks tegutseb Tallinnas tüüp, kes soovitab patsiendil tavameditsiinist loobuda ja usaldada vaid teda. "Saates rääkisime just nendest küsimustest, et juhtida vaatajaid kriitilise mõtlemise suunas. Sest kui nn nõid hakkab eitama teaduslikku meditsiini, siis see on ohtlik igas mõttes. Lõplikke vastuseid me aga anda ei suutnud."

Manole saade ei meeldinud ning ta kaebas Lusti kohtusse. Kõik need aastad on Liivi sõnul kohtuprotsess möödunud terve mõistuse vastaselt. Lisaks ei ole kohus nõustunud võtma Liivi tunnistajaks, kuigi ta on seda mitmel korral pakkunud.

"Mano teab suurepäraselt, et nägin tema veiderdamise ja tühjuse kiirelt läbi ja ta teeb kõik, et minu sõna kohtusse ei jõuaks. Sest mul on tõesti plaan panna ta seal oma imevõimeid tõestama. Mul praktikat on- alustaksime pagasnikutest inimeste otsimisega"

Liiv olla kirjutanud ka pika kirja kohtus ettelugemiseks, aga nagu näha, siis see otsusele mingit mõju ei avaldanud.

"Ameerika šarlatani meeskond, aga osutus üllatavalt efektiivseks.
Kiiresti komposteeris Mano oma naispatsiendi ajusid, kes võttis tema poolt "Kuuuurijas" öeldu tagasi, et Veet Mano soovitas tal loobuda teaduspõhisest ravist. Kohus USKUS seda naist momentaalselt ega arvestanud seda ütlust mingi tõendina. Kõik meie poolt saates püstitatud küsimused formuleeriti ümber kindalateks järeldusteks, millega me olevat kahjustanud šarlatani "laitmatut" reputatsiooni."

Urmas Eero Liiv loodab, et Lusti advokaadid asja nii ei jäta ja peagi hakatakse "Selgeltnägijate tuleproovi" läbi viima otse Harju maakohtus.