Maal kujutab vangi, tõenäoliselt endine kuulus kinnipeetav Oscar Wilde, kes põgeneb, kasutades selleks voodilinu ning trükimasinat, vahendas BBC.

Tänavakunstnik ei ole maali veel omaks võtnud, kuid ekspertide sõnul on maalil mitmed Banksy tööde tunnused. Kunstniku töö kasuks räägib ka tõsiasi, et Readingu vanglat on soovitud juba aastaid kunstikompleksiks muuta. Banksy panus on ehk samm sellele lähemale.

Kirjanik Oscar Wilde viibis vanglas aastatel 1895-1897 ning ta kirjutas end ajalukku luuletusega "Ballad of Reading Gaol", mis kirjeldas viktoriaaniliku õigussüsteemi brutaalsust.

Wilde pandi vangi, kui tema homoseksuaalne suhe Lord Alfred Douglasiga päevavalgele tuli.

Vangla on tühjana seisnud 2013. aastast ning valitsus pani selle müüki 2019. Eelmisel aastal ebaõnnestus selle müük ning Readingi linnavalitsus loodab saada uusi pakkumisi plaaniga endine vangla kunstikompleksiks muuta.

Hollywoodi staarid Sir Kenneth Branagh, Natalie Dormer ja Dame Judi Dench toetavad seda kampaaniat.

Bournemouthi kunstiülikooli professor ja Banksy ekspert Paul Gough kirjeldas taiest kui väga mõjusat, ning maali kvaliteet vihjab, et selle on teinud keegi, kes oskab maalida ja kellel on palju kogemusi keset ööd tellingutel maalimisega.

Professor Gough leiab samuti, et maali eesmärk võib-olla vangla kunstikompleksiks muutmine, aga lisab, et kuna seal on kasutatud ka trükimasinat, siis võib olla tegu ka sotsiaalse kommentaariga uudistes ja Facebookis toimuva kohta.