19-aastane Kohtla-Järvelt pärist Orina Jakovleva on TikTokki teinud kümneid videoid, kus ta selgitab, mis on koroonaviirus ning kuidas end ja teisi kaitsta. Ta oli nii mitmedki koolitused ise läbinud ja otsustas teha video. Tema endagi üllatusena teenis ta viis tuhat meeldimist.

Sisu loomisega tulid ka kommentaarid, nii halvad kui head. Nende seas olid ka inimesed, kes kurtsid maskide kandmise üle, öeldes, et süsihappegaasi sisse hingates sureb inimene ära. "Ma mõtlesin, et mis asja? Kas teil on üldse baasteadmised bioloogiast, füüsikast või keemiast?" imestas Jakovleva inimeste ignorantsuse üle "Ringvaates".

Jakovleva oli tõeliselt üllatunud, kui ta kuulis inimestest, kes tõepoolest ei usu, et koroonaviirus eksisteerib ja et see on inimese poolt tehtud haigus.

Tihti on tunne, nagu räägiks seinaga. Kui ta on ühest teemast juba rääkinud, siis läheb mööda vaid paar nädalat, kui keegi hakkab jälle vaidlema, et mask ei kaitse. "Mõnikord istun ja mõtlen, et ma olen sellest juba 100 000 korda rääkinud, aga tekib mingi hasart ja tahan vastata," ütles ta.

Jakovleva tunnistas, et talle meeldib väga vaielda ja kui mõnel inimesel saavad ühel hetkel argumendid otsa, siis nad hakkavad teda solvama või ei vasta üldse. "Mulle väga meeldib see. Aitäh," ütles Jakovleva naerulsui.

Orina Jakovleva sõnas, et kõikidele arstitudengitele pakuti võimalust haiglatesse appi minna ja selle eest oleks ta saanud ka ainepunkte. Ta ei ole veel läinud, sest on siiamaani saanud vaid ühe kaitsesüsti, aga kui ta saab teise veel, siis läheb kindlasti.