"Robert Jürjendal on Eesti Jazzile nagu Margus Metstak Eesti korvpallile või Uku Masing Eesti kirjandusele. Selge see, et Tiit Sokk või Andrus Kivirähk on kuulsamad, aga lisaks eelpoolmainitud ääretutele talentidele ei kujutaks me korvpalli ega kirjandust ette. Rääkimata nende panusest kõikide neid ümbritsevate sooritusse," leiab jazzklubi Philly Joe's omanik ja muusik Reigo Ahven.

Ahven toob ka välja, et Robert Jürjendali panuseta ei oleks meil täna Weekend Guitar Trio’t, UMA, Estonian Guitar Octet’i, ansamblit Fragile ja paljusid teisi. "Neid kitarriste, keda maestro Jürjendal on õpetajana tiivustanud, pole võimalik isegi kokku lugeda."

Seekordse “Vaikelu” kontserdi vaataja ei pea valima, kas tegemist on live-kontserdi või salvestusega, sest tegemist on ca 20-minutilise miniatuuriga, mis on ühtaegu mõlemat.

Oma jahmatava kergusega toimima saadud sümbioosis naturaalsest elektrikitarri kõlast, paganinilikust tundlikkusest ning elektroonikast avardab iga kuulaja siseuniversumit ning meil on suur rõõm, et sellisel kultuurikarantiini ajal saame Teile sellise unikaalse ja värske kontserdi edastada.

"Loomulikult oleme ääretult tänulikud kõigile toetajatele, kes selle kontserdisarja loomisele on kaasa aidanud. Kultuuripartnerluse Sihtasutus, Delfi, Telia, Tele2, Elisa, Tallinna LV, Eesti Kultuurikapital ja loomulikult meie head toetajad kuulajate näol," rääkis Ahven.

"Meie püüdlusi saab nii sel korral kui ka tulevikus toetada alaliselt toimivate toetustelefoninumbrite kaudu 9001625 (5€) ning 9003625 (10€). Kõik toetused suunatakse 100% Eesti jazzmuusika tegemistesse nii nüüd kui tulevikus.”