"Me ei saa hea südametunnistuse juures toetada valitsust, mis kasutab valimisseadust, piirates hääletamist," ütlesid Will Smith ja režissöör Antonie Fuqua ühisavalduses, vahendas Deadline.

Paljud tunnevad, et uued seadused piiravad hääletamist just vaesematel kogukondadel.

Deadline lisas, et otsus "Emancipation" asukohta muuta tuleb pärast nädalaid kestnud diskussiooni filmitegijate, produtsentide, Georgia poliitikute ning valmisõiguse aktivisti Stacey Abramsi vahel.

Tegu on esimese filmiga, mis uute seaduste rakendumisel osariigist lahkusid, kuid usutavasti saab neid veel olema.

Režissöör James Mangold, kes hakkab peagi tegema uut Indiana Jonesi filmi, sõnas, et tema ei tee uute seaduste tõttu Georgias ühtegi filmi.

"Georgia kasutab raha, et varastada filmitöid teistelt osariikidelt, kes lasevad inimestel hääletada. Ma ei taha seal töötada," säutsus Mangold Twitteris.

Tähesõdade täht Mark Hamill toetas Mangoldi säutsi teemaviitega #NoMoreFilminginGeorgia.

Georgia filmiliidu sõnul filmitakse seal kõige enam suurfilme maailmas, mille hulka kuuluvad "Deadpool", "Avengers: Endgame", "Wandavision", "Stranger Things" ning "The Walking Dead".

Filmi- ja teleproduktsiooni tulemusel teenib osariik igal aastal kümme miljonit dollarit. Aktivist Stacey Abrams, kes on uute seaduste vastu, ärgitab Hollywoodi osariigist mitte massiliselt lahkuma.

Ka Martin Luther King Jri tütar Bernice King on kutsunud üles Georgiat mitte boikoteerima. "Palun peatage boikoteerimise jutud. Sellega tehakse halba keskklassi töötajatele ning inimestele, kes võitlevad vaesusega. See vaid suurendaks rassilisi ja klassi probleeme," ütles King.

Kas ja kui paljud filmitegijad edaspidi Georgia osariiki boikoteerivad, seda näitab aeg.