Seebiooper "EastEnders" ning kokandussaate "Master Chef" finaal lükati edasi ning BBC Four ei näidanud üldse midagi. See aga ei meeldinud telepublikule, kes saatsid korporatsioonile sada tuhat kaebust, kirjutas The Sun.

BBC sõnas: "Me oleme uhked riiklikult oluliste sündmuste kajastuse üle ning enda rolli üle selles."

Korporatsioon aga keeldus ütlemast, kui palju kaebusi nad tegelikult said. Küll aga lisatakse need iga kahe nädala tagant avaldatavate kaebuste teadaannete juurde, mis toimub järjekordselt sel neljapäeval.

Ja kui tulebki välja, et sada tuhat on õige number, siis on tegu kõige enam kaebuseid saanud programmiotsusega BBC ajaloos.

Teised palju kaebusi saanud saated on "Jerry Springer: The Opera", mis sai 2005. aastal 63 000 kaebust ning Russell Brandi libakõne Andrew Sachsile 2008. aastal, mis teenis 42 000 kaebust.

BBC aga ei olnud sugugi ainus, kes enda kava printsi surma järel muutis. Sama tegid ka ITV ja Channel 4. Aga mida päev edasi läks, seda enam vaatajad kajastusest tüdinesid. ITV vaatajaskond vähenes 60 protsenti võrreldes eelneva nädalaga.

BBC One kaotas kuus protsenti vaatajaid ja BBC Two lausa kaks kolmandikku. Ehk vaid 340 000 inimest vaatas telekanalit ajavahemikul 19-23.

BBC pani laupäeval üles teate enda lehele, kus publik sai liigse kajastuse pärast kaevata. Aga see eemaldati pühapäeval, kui kaebuste voog hakkas vähenema.