Läinud nädala puhkepäevahommikul tõmbas ta selga valge triiksärgi, sidus lipsu ette ja osales Zoomi kaudu oma köögist Liviko korraldatud online-kokteilikoolitusel.

Päikese­kuivatatud tomatite, sidrunite, muna, vaarikate, piima, laimide, eri suuruses ekstravagantsete kokteilipokaalide, jääkuubikute ning tooniku, viina- ja džinnipudelite keskel toimetamine päädis imeliste kokteilidega.

"Kõrtsi ju minna ei saa, need on lukus. Kodune kokteilikoolitus oli üsna kultuurne ja eriti peen," kiidab Tiit.

Eelmisel kuul ilmarändur ja Go Groupi suuromanik Tiit Pruuli asutas end jälle ekspeditsioonile minema.

Arktika 2021 meeskond stardib mootorpurjekal Admiral Bellingshausen mai keskel, et jõuda 5. juuniks konverentsile Tromsøs, mis keskendub kliimasoojenemise mõjudele Arktika loodusele ja inimestele.

"Marsruut on pandeemia tõttu täiesti lahtine," sõnab ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli. "Selge on, et Põhja-Norrast seilame edasi teravmägedele, aga siis on küsimus nagu Tätte-Matvere laulus – "kas läände suunduda või hoopis itta".

Raudkerega purjekas sai Saaremaal kerge remondi, juurde on muretsetud jääs sõitmiseks vajalikku tehnikat ning ollakse valmis täitma reisi olulisimat eesmärki – koguda veeproove uuringuteks ning kaardistada suurema metaanivooga piirkondi mere põhjas, millel on globaalses soojenemises suur roll.

Kuidas kõik sujub, selgub teel. Meeskonna plaan on läbida ühe hooaja jooksul nii kirde- kui ka loodeväil. Seni on seda suutnud teha vaid kaks purjekat – üks venelaste ja üks norrakate jaht. Ekspeditsioon jätkab läbi proovitud Antarktika 2020 meeskonnaga eesotsas kapten Priit Kuusega. Konverentsil, kuhu juuni alguseks soovitakse jõuda, esinevad Eestist kliimauurija Timo Palo ja TalTechi teadusprorektor Maarja Kruusmaa.