Nagu elus, nii ka surmas soovis Edinburghi hertsog matuseid, mille korraldamine teeks võimalikult vähe tüli. Ta soovis kuningliku tseremooniaga matuseid, nagu kuninganna ema ärasaatmisel. Teine variant olnuks riiklikud matused, aga seda prints ei soovinud.

Riiklikke matuseid prints Philipile ei korraldata, samuti ei panda tema kirstu kusagil avalikult välja, kuna selline oli printsi enda soov.

Prints Philipi kirst sõidutatakse Windsori lossi peasissepääsu juurest Püha George'i kabelisse spetsiaalselt kohandatud Land Roveriga, mida prints Philip ise disainida aitas. Auto lahkub lossi juurest kell 14.45 ja jõuab kabeli juurde 14.53 kohaliku aja järgi.

Seejärel algab matusetalitus, kui tuuakse kirst ja saabub kuninganna Elizabeth II. Kell 15:00 toimub üleriigiline vaikuseminut. Matusetseremoonia kestab ligikaudu 50 minutit. Seejärel pannakse kirst koos printsi surnukehaga kuninglikku hauakambrisse.

99-aastane prints Philip suri 9. aprillil.

20. novembril 1947 abiellus Philip toonase troonipärijanna printsess Elizabethiga.

Elizabethil ja Philipil on neli last, kaheksa lapselast ja kümme lapselapselast. Esikpoeg prints Charles sündis 1948. aasta novembris. 1950. aastal sündis printsess Anne ja 1960. aastal prints Andrew. Prints Edward nägi ilmavalgust 1964. aastal.

Prints Philip oleks 10. juunil tähistanud oma 100. sünnipäeva.

Jaga
Kommentaarid