Texases viidi suvaliselt valitud tuhande hääleõigusliku kodaniku seas läbi küsitlus, mille korraldasid The Dallas Morning News ja Texase ülikool Tyler, kus selgus, et McConaughey teenis hea hulga hääli praegu ametis oleva Greg Abbotti vastu, vahendas TMZ.

Hääletustulemused näitasid, et lausa 45 protsenti inimestest oleksid valmis näitlejale valimistel oma hääle andma.

Küsitlejad rääkisid 1126 inimesega, kelle seas oli natuke rohkem vabariiklaseid kui demokraate, ja nende käest sooviti teada, kas nad annaksid oma hääle McConaugheyle, Abbottile või kellelegi teisele. Ligi pool ütles, et nad annaksid hääle Oscari võitnud näitleja, 33 protsenti valiksid tagasi Abbotti ning 22 protsenti annaks hääle kellelegi teisele.

See on üsna uskumatu, eriti arvestades, et McConaughey on naljaga pooleks viidanud, et võib kandideerida, täpsustades, et kõik oleneb inimeste huvist.

Texases demokraatide liider Gilberto Hinojosa usub tõsimeeli, et McConaughey võib järgmised valimised võita, sest peale heade hääletustulemuste soovivad texalased ka uut esindajat.

Hinojosa sõnul, aga ei saa näitleja teekonda üksi ette võtta ehk siis ta ei saa iseseisva kandidaadina üles astuda, ning variant pole ka vabariiklased, sest neid juhivad paremäärmuslikud poliitikud.

Demokraatide esindaja sõnul on McConaughey vaated nende jaoks liiga mõõdukad, kuid ta sobiks hästi demokraatide sekka. Näiteks on Hinojosa sõnul McConaughey vaated relvareformi osas tugevad ning võidaks hääli nende texalaste seas, keda on viimase aja massitulistamised ära tüüdanud. Viimase nädala jooksul juhtus neid osariigis kaks.

Küll aga on McConaughey vaated segased või selgusetud demokraatidest nt kliimamuutuse, tervishoiu, hariduse ja abordi teemal. Hinojosa julgustab McConaughey'd neid vaateid täpsustama ja lisama, miks ta tahaks kuberneriks saada.

Ja kui Texase demokraatidele meeldib see, mida nad kuulevad, siis lubas Hinojosa teha kõik endast olenev, et näitleja enda ridadesse saada, et ühekoos tema kampaania võimalikult lihtsaks ja edukaks teha.

Kui see kõik McConaugheyle meeltmööda on, siis ta peaks oma otsuse tegema detsembriks, sest tegu on suure osariigiga, mille võitmiseks peab palju tööd tegema.