17-aastase Darnella Frazieri video, kus politseinik Derek Chauvin surub vahistades põlvega George Floydi kuklale, samal ajal, kui Floyd ütleb raskustega, et ei saa hingata, on nähtud terves maailmas ja oli kindlasti ka üheks asitõendiks kohtujuhtumi ajal.

TMZ kirjutas, et Chauvini võib nüüd ees oodata kuni 40 aasta pikkune vanglakaristus, ning Darnellal on selle üle vaid hea meel. "Ma nutsin nii palju. Viimasel tunnil peksis mu süda väga kõvasti. Olin ärevil, see käis mul üle pea. Aga teadmine, et ta on kõikides kuriteoepisoodides süüdi," kirjutas neiu.

Ta tegi postituse Facebooki, samale platvormile, kus ta jagas kurikuulsat üheksa ja poole minuti pikkust video, mis oli kohtuotsuse määramisel olulisel kohal.

Darnella lisas kohtuotsuse järgsele postitusele mitmeid tänusõnad. "George Floyd, me tegime seda. Õiglus võidutseb," kirjutas 17-aastane lõpetuseks.

Darnella kirjutas Instagrami pikemalt, öeldes, et kuigi ükskõik, milline karistus lähedast tagasi ei too, siis maksab Floydi mõrvar selle eest parajat hinda.

45-aastase Chauvini käed pandi otsuse ettelugemise järel raudu ning ta jääb vahi alla. Kohtunik Peter Cahill sõnas, et karistuse määramise istung toimub kaheksa nädala pärast.

Floydi perekonda esindav jurist Ben Crump sõnas, et tänane otsus pole märgiline vaid selle linna piires. "Sel on suur tähendus meie riigi ja üldse kogu maailma jaoks." Ta rõhus, et läbi valu on viimaks saabunud õiglus Floydi lähedaste ja üldse kogu kogukonna jaoks.