Lähedased paluvad tungivalt meedialt mõistvat suhtumist ning aega ja rahu leinamiseks. Kroonika pöördus Lea pikaaegse sõbra ja bändikaaslase Angela Aaki poole. "Olen kursis," vastas tuntavalt šokis Aak ja vabandas, et ei ole võimeline rohkem rääkima.

Alles hiljuti postitas laulja, lugudekirjutaja, multiinstrumentalist ja muusikaõpetaja Lea Dali Lion oma Facebooki lehel pildid PERHi COVIDi intensiivraviosakonnast.

Lea sõnum oli järgmine: „Noh naljahambad, kuis te arvate, kas mina ja ülejäänud intensiivis olevad rasked COVIDi patsiendid on olemas? Vaata mind hoolega läbi minu elu, ma isegi pole väga kindel, et ma olemas olen. Aga kui mind pole, siis sind pole enam ammugi olemas. Lepime siis kokku, et oleme ikka kõik koos olemas. Ja oleme kõik kõigile toeks, see oleks nii nunnu. Ahjaa, väike selgitus ka, see leht on siin minu sõprade jaoks ja minu sõbrad on need, kellel puudub sisemine vajadus teisi vähendada. Aitäh!”

Postituse all soovisid tema sõbrad ja fännid kiiret paranemist. Läkitati palju muid häid soove ning soovitusi taastumiseks. Näiteks soovitati hakata taastumiseks tegelema ujumisega ning rahuliku pika ehk tingimata üle tunni pikkuse matkaga värskes õhus.

2013. aasta juunis sai Lea rinnavähidiagnoosi. Edasine ravi toimus Saksamaal, Frankfurdi lähedal asuvas erakliinikus, mille vahet käis Lea järgmise kaheksa kuu jooksul korduvalt. Põhjus polnud see, et Lea ei usalda Eesti arste, vaid kodumaal olid uuringute järjekorrad tema sõnul liiga pikad. „See ravi oli kuus tsüklit keemiaravi, siis operatsioon, mille käigus eemaldatakse olemasolevad kasvajad ja siis kiiritus,” rääkis ta tollal.

Kumbagi rinda Leal ei eemaldatud. „Siin mulle pakuti raviks kaheksat keemiatsüklit. Ja peale kahte esimest tsüklit oleks nad eemaldanud mõlemad rinnad, pluss lümfisõlmed,” rääkis Lea tookord. Tavameditsiinil lasi Lea vähiprotsessi sekkuda vaid ühel põhjusel: „Sellepärast, et mul on kaks väikest last. Ei saa riskida!”

Jaga
Kommentaarid