Venemaa esindus reageeris Leedu välisministri Gabrielius Landsbergise säutsule, milles viimane teatas, et Balti riigid saadavad solidaarsusest Tšehhiga välja Venemaa diplomaate.

"Otsustasime üheskoos Läti ja Eestiga näidata solidaarsust Tšehhiga ja saata välja kaks Venemaa suursaatkonna töötajat seoses nende tegevuste mittevastavusega nende diplomaatilisele staatusele," kirjutas Landsbergis.

Õige pea reageeris sellele Venemaa suursaatkond Valgevenes, kommenteerides lühidalt: "Väikese peenise energia". Tavatu kommentaar pälvis sotsiaalvõrgustikus laialdast hukkamõistu, misjärel see eemaldati.

Kõik Balti riigid otsustasid reedel solidaarsusest Tšehhiga saata välja Venemaa diplomaate. Otsuse taga oli Tšehhi Vabariigilt saadud informatsioon, mille kohaselt korraldas Vene sõjaväeluure Vrbetices 2014. aastal toimunud laskemoonalao plahvatuse.

"Venemaa on rikkunud jämedalt rahvusvahelist õigust Euroopa Liidu ja NATO liikmesriigi territooriumil, mis õõnestab Tšehhi suveräänsust ja tõi kaasa kahe inimese hukkumise, selline käitumine kahjustab Euroopa julgeolekut ja stabiilsust ning on lubamatu," teatas Eesti välisministeerium, kutsudes ühtlasi välja Venemaa suursaadiku Eestis Aleksander Petrovi.