"Ma ise tean, et ma ei teinud midagi valesti," ütleb ta. Kracht võttis lühidalt kokku oma nägemuse vanglasse sattumise põhjustest: "Iga tegu on võimalik vaadata kümnel eri moel. Mina ei jäta sellepärast midagi tegemata, et täna on meil niisugused inimesed õiguskaitsesüsteemis, nagu nad on. Loodan, et õiglus pääseb võidule, ja arvan, et need inimesed peaks mingil hetkel hakkama vastutust kandma, kes selle supi on Eestis kokku keeranud. Kõik kardavad kõiki ja paber kannatab kõike. Seadus­tesse tuleb kirjutada õiged asjad sisse, et kõik teaksid, mida nad teevad. ­
Mitte nii, et meil on toimingupiiran­­­gu rikkumise paragrahv ja seda sisustatakse korruptsiooniseadusega – siis keegi ei tea, mida ta teha võib ja mida ei või."

Vangistus ei olnud Krachti jaoks šokk. "Mind ei ole võimalik elus enam millegagi šokee­ri­da. Olen elanud pika elu, mille jooksul on olnud väga radikaalseid olukordi. Kindlasti ka hullemaid asju kui vangla. Palju hullemad on näiteks lähedaste reetmi­sed. Vangla on vangla – selle elad üle ja elu läheb edasi. Kui ma kunagi justiits­ministriks saan, siis mul on seda koge­must hädasti vaja," ütles ta.

Krachti sõnul olid vangivalvurid väga vastutulelikud. "Nad teevad oma tööd. Aga vanglast kõlab paraku ikka läbi see teema, et kui on võimalik, maksame kätte. Mul ei olnud mütsi ega kindaid. Lasin tütrel need tuua, aga neid mulle kätte ei antudki, pandi kotti ja lattu. Kirjutasin mitu korda avalduse asjade kättesaamiseks, kuid sellele ei pööranud keegi tähelepanu," sõnas Kracht.

"Suhteliselt ebainimlikult kiuslik on ka see, et sa ei saa kätte oma telefoni-, elektri- ega muid arveid. Teised ei saa ju ka sellega tegeleda, kui lepingud on sinu või firma nimel. Absurd!" ütles ta.

Kaitsepolitsei töötajad pidasid 14. jaanuaril Porto Franco kinnisvaraarendusega seotud võimalikes korruptsioonikuritegudes kahtlustatavatena kinni teiste seas suurettevõtja Hillar Tederi ja rahandusministri tollase nõuniku Kersti Krachti. Tallinna Ringkonna­kohus vabastas 16. veebruaril Kersti Krachti vahi alt. Ka Teder vabas­tati.