Aastaid tagasi, kui Kaja Kallas veel peaminister polnud, andis ta Sky Plusile lubaduse, et kui ta peaks selle ameti endale saama, siis külastab ta saja päeva möödudes uuesti hommikuprogrammi. Kallas pidas enda lubadusest kinni.

Saatejuht Maris Järvat huvitas, kuidas on võimalik jääda ajal, kui oled riigi kõige tähtsam tegelane ja keda saadavad kõikjal ihukaitsjad, iseendaks.

"Oluline on ikkagi teha seda tööd ja olla inimeste vastu kena. Kui sa hakkad end teistest paremaks pidama, siis see ei mõju hästi," vastas Kaja Kallas. "On selline ütlus: sa kohtad inimesi oma eluteel kaks korda - üks kord siis, kui sa lähed mäest üles ja teine kord siis, kui sa lähed mäest alla. Kui sa kohtled inimesi halvasti siis, kui sa lähed mäest üles, siis vaata, kuidas sind koheldakse, kui sa lähed mäest alla," jagas Kallas õpetussõnu.

Kallas rääkis, et peaministri ametit pole võimalik õppida, seda tehes peaks olema paks nahk ning tegevusjulgus. Kallase ametiaeg Jüri Ratase mantlipärijana algas sügaval koroonaajal ning Kallas on ka ise nõus, et ühegi teise valitsuse ametiaeg ei ole hakanud keset nii sügavat kriisi.

"Eks eelmine valitsus pani ka natuke miine alla, et kõik asjad ei sujuks nii hästi," kommenteeris peaminister. Alari Kivisaar tõi välja, et seda räägivad kõik uue valitsuse liikmed.

"Vahe on selles, et kui sul on tervisekriis ja sa vahetult enne uue valitsuse tulekut leevendad piiranguid ja sa tead, et nakkusolukord ei ole selline (mis võimaldaks piiranguid leevendada - toim), selleks hetkeks, kui sina astud ametisse, lähevad numbrid üles ja kõik ütlevad, et see on sinu süü," rääkis Kallas.

Rääkides töövälisel ajal lõõgastumisest ütles peaminister, et talle meeldib reedel peale pingelist töönädalat koos abikaasaga punast veini juua. Teiste jookide puhul oleneb, mis sündmusega on tegu.

Kaja Kallase soov poliitikasse minna tuli tahtmisest midagi ära teha ning peaministrina on tal selleks kõige enam võimalusi. Kõige rohkem häirib Kallast olukord, kui ta on ise peaminister ning tema alluvad ei tee seda, mida nad peaksid tegema.

Täna tähistavad Kaja Kallase vanemad Siim ja Kristi oma 49. pulma-aastapäeva.