30-aastane Sean Orman mõisteti süüdi ka 50-aastase David McMillani mõrvakatses kuu enne Welshi tapmist, kirjutas BBC.

48-aastane Welsh lasti maha Chesteri tänaval 17. aprillil 2019 Edinburghis. Orman mõisteti eluks ajaks vangi ning peab sellest ajast ära kandma vähemalt 28 aastat.

Talle määrati McMillani mõrvakatse eest veel kümme aastat.

Kohtunik Lord Beckett kirjeldas tapmist, kui eelkavatsetud ja täpselt planeeritud atendaati.

Istungi ajal rääkis tunnistaja, et vaid kolm nädalat enne Welshi tapmist rääkis Orman, et laseb näitleja maha ning näitas isegi mõrvarelva. Mõrvaks kasutatud kaheraudne oli valmistatud 1890. aastatel.

Sean Orman palgati tapatööd tegema 10 000 naela eest kohaliku jõugu poolt.

Bradley Welsh juhtis kohalikku poksiklubi ning tegi kaasa Danny Boyle'i 2017. aasta "Trainspottingu" jätkufilmis. Ta lasti maha samal ajal, kui tema partner ja laps olid mõrvapaiga juures olnud kodus.

Ormanile maksti ka McMillani võimaliku tapmise eest. Orman ja tema kaasosalised kandsid maske, kui tungisid 13. märtsil 2019 McMillani koju ning ründasid teda kurikate ja matšeetega. Vaatamata sellele jäi McMillan ellu.

Orman püüti politsei poolt kinni, kui ta sõitis sportauto Audi Q3-ga mööda Edinburghi kiirusel 200 km/h. Tema puhul on tegu karjääri kurjategijaga, sest tal on juba varasemalt mitmeid süüdimõistmiseid kallaletungis, mitmed neist ohtliku relvaga.

Peale süüdimõistvat otsust saab Edinburghi temast natuke puhata.