"Laulmine on siiamaani minu kõige kallim hobi," tunnistas Tanel Padar Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile ja Maris Kõrvitsale. "Kalliks teeb see, et pill seisab nurgas. Ratast olen saanud rohkem sõita kui pilli mängida."

Tanel Padar oli vaid 20-aastane, kui tema ja Dave Benton looga "Everybody" Eurovisioni võitsid. Aga, nagu ka Ivar Must ütles, siis lugu ei olnud üldse neile kirjutatud.

"Kellele Maian (Kärmas) need sõnad kirjutas? Ma ei kujuta ette. Ma olen näinud mingit telesaadet, kus ansambel Laine oli püha viha täis, sest see pidi nendele tagasituleku looks olema. Nende karjäär n-ö rikuti nende elu teises pooles ära."

"Kindel on see, et minule see lugu ei saanud kirjutatud olla, sest ma läksin stuudiosse alguses ühte teist lugu laulma. Mõlemad Dave'iga salvestasime samas stuudios teist lugu. Siis meile pakuti välja, et teeks pulli ka, prooviks korra. Ja me proovisime," rääkis Padar.

Seda, et mõlemad mehed "pulli" tegid, rääkisid nad juba siis. Teine lugu, mille nad olid eelvooru saatnud, jäi napilt esimesest kümnest välja. "Everybody" napsas selle koha ära.

Padar tunnistas, et kui midagi hästi palju teha, siis asi hakkab kas meeldima või hakkab seda vihkama. Lauluga sai nii palju proove tehtud, et lõpuks läks täitsa mõnusaks.

Viimane kord pidi Padar "Everybody" laulma tuttava pulmas, kus Dave Bentoni osa laulis Kristjan Vardja.

Dave Benton meenutas Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Padar käis tihti õhtuti väljas ning ühel hommikul proovi tulles olid tal mustad prillid peas, sest keegi oli kaelakaardiga tema silma vigastanud. Silm vajas isegi õmbluseid.

Padar sõnas, et sellest saab lähemalt lugeda tema elulooraamatus, mille koostamist ta on juba alustanud, kuid kirja pole veel midagi pannud. Küll aga olla kaelakaardi nurk tema silma jooksu pealt riivanud, kui ta oli lava taga. Täpsemaid asjaolusid ta ei mäleta.

Tollest perioodist on Padaril pigem head mälestused, kuid oli ka negatiivseid. "Üks oli näiteks see, et see ei olnud see muss, mida ma teha tahtsin. Muusika mõistes kuulus mu süda teistele muusikastiilidele kui see," rääkis Padar popilikust disko fungist "Everybody'st".

"Eks see natuke pidurdas mul ka suhteliselt hästi käima läinud Speed Free tegemisi. Inimesed mõtlesid, et mis mees sa siis oled. Piisab vaid ühest kõrvalepõikest. Teinekord piisabki," tunnistas ta.

Kui Uku Suviste reisis Rotterdamis toimuvale Eurovision 2021 lauluvõistlusele juba paar nädalat varem, siis Padari ja Bentoni ajal sellist asja ei olnud. Nemad reisid Kopenhaagenisse kümme päeva või nädal varem.

Tanel Padar tunnistas, et oli eurolaulu esitamise ajal kaine, alkoholi tarvitamise vastu oli täielik nulltolerants, aga enne pressikonverentsi nõudis ta endale kohalikku õlut ja sigarette, mida tol aja veel tohtis siseruumis teha.

"Millegipärast tulid pressikonverentsile ka teise koha saanud taanlased. Nende jaoks oli see lihtsalt niivõrd suur šokk. Nad üritasid ka meie kõrvale istuda, aga ma ütlesin, et oot, oot, oot, aga teie ju ei võitnud," meenutas laulja kohalike lauljate käitumist.

Padar on iga aasta pidanud Eesti Laulu võitluse ajal võiduloo kohta kommentaare jagama. Huvitav on see, et ta on koos Bentoniga hiljem koos laulu esitanud vaid ühe korra. Padar ei soovinud selgitada, miks see nii on, vaid palus pöörduda interneti poole.

Padar on end Eesti tegemistega Eurovisionil kursis hoida, aga ei oska Uku Suviste kohta ennustada, kuna ei ole teisi lugusid kuulanud. Rauno Märksi suunamisel ütles Tanel Padar naljaga pooleks, et peale "Everybody" on parim Eestit esindanud lugu "Leto Svet".

Padaril on peagi välja tulemas kolm-neli uut lugu. Laulja soovitas kõikidel käsi pesta, maski kanda ja kui poes käiakse, siis ei peaks teineteisele selga ronima. Ta tunnistas naljatades, et miks mitte hakata järgmiseks presidendiks, 40-aastase mehena vanuse poolest ta selleks juba kvalifitseeruks.