Mida võiks NADALi kiirtesti kasutaja teada ja arvestada?

Saksa kvaliteet ja usaldusväärsus

NADALi COVID-19 kiirtest on toodetud Saksamaal – selle on valmistanud ettevõte Nal von Minden, mis on pika ajalooga ja tunnustatud kiirtestide tootja.

Just NADALi kiirtest on jõudnud Euroopa ühe suurima ja lugupeetuma Berliini ülikooli Charite haigla laboris tehtud antigeenitestide uuringus kolme parima hulka. Lisaks kuulub kiirtest Euroopa Komisjoni väljastatud soovituslike antigeenitestide nimekirja.

Millal tuleb COVID-19 kiirtesti tegemine kõne alla?

Kindlasti tuleks testi teha haigussümptomite esinemisel. Kiirtest näitab aktiivse viiruse olemasolu alates sümptomite tekkest kuni 14. haiguspäevani.

Kuna NADALi COVID-19 kiirtest on väga täpne (tundlikkus 97,09%), on see juba laialt kasutatav nii lennujaamades kui ka sadamates, sealhulgas ka meil Eestis.

Kiirtest on mõeldud professionaalseks kasutamiseks. Selle abil saab kindlaks teha aktiivse viirusekandja, seda ka juhul, kui sümptomid puuduvad.

Seega on NADALi COVID-19 kiirtest kasulik, kui on tarvis testida töötajaskonda, et vähendada kollektiivse haigestumise riske. Testides kahaneb oht, et grupis viibib asümptomaatiline nakkusekandja.

Kuidas NADALi kiirtesti kasutatakse?

Professionaalse NADALi kiirtesti eesmärk on viiruse antigeeni tuvastamine ninast, ninaneelust või kurgust võetud prooviga. Tulemus saab selgeks vaid 15 minuti jooksul!

Paljud meist teavad hästi, kuidas traditsioonilisel viisil tehtav koroonatest võib olla ebameeldiv, sest vatitikk sisestatakse sügavale ninaneelu.

Koroonatest, mis ei ole ebamugav

NADALi testi puhul peab proovimaterjali kogumiseks samuti kasutama steriilset vatitikku, kuid proovi ei ole tarvis tingimata võtta sügavalt ninaneelust, kui testitegija seda ei soovi. Piisab ka sellest, kui sisestada vatitiku ots kõigest 1,5–2,5 cm sügavusele ninasõõrmesse. Tänu valikuvõimalustele ja vähesele sekkumisele on testi tegemine kiire ja häirimatu.

Testi tegemise protsess on lihtne ja arusaadav. Toimida tuleb nii:

· Loksutage komplektis leiduvat puhverlahust, et lahus seguneks.
· Seejärel tilgutage proovianumasse 10 tilka lahust.
· Võtke pakendist välja testkassett, millel on tähised C ja T.
· Järgmisena tuleb võtta proov vatitikuga ninaneelust, mõlemast ninasõõrmest (1,5–2,5 cm sügavuselt) või kurgust. Vatitikku tuleb paigal hoida ja keerutada viis korda (u viie sekundi jooksul).
· Pärast proovi võtmist asetage vatipulk proovianumasse, mille täitsite varem puhverlahusega.
· Seejärel pigistage anumat 10 korda nii, et vatipulga ots korralikult märguks.
· Nüüd eemaldage vatipulk anumast nõnda, et võimalikult palju vedelikku jääks proovianumasse (n-ö väänates).
· Asetage kork proovianumale ja lisage 2–3 tilka vedelikku testkasseti prooviavasse (ümar).
· Testi tulemust saab lugeda juba 15 minuti pärast. Kontrolljoon tähise C juures tähendab, et test töötab ja vastus on negatiivne. Kui leiate joone nii C kui ka T tähise kõrvalt, on tulemus positiivne. Ka õrn joon T puhul tähendab, et test on positiivne – tuvastatud on aktiivne viirus.

NB! Positiivse testitulemuse korral tuleb konsulteerida perearstiga ja kinnitada tulemus ka tavapäraselt tehtava PCR-testiga.

Kvaliteetsed ja usaldusväärsed NADALi COVID-19 kiirtestid on saadaval Esmakaitse e-poes. Südamerahu ja kindlustunne vaid 15 minutiga!

Jaga
Kommentaarid