Islandi esindaja Gagnamagnið teatas sotsiaalmeedias, et nende bändiliige andis taaskord positiivse koroonaproovi ning homses teises poolfinaalis nad lavale ei astu.

"Gagnamagnið liige andis positiivse koroonaproovi sel hommikul. Kahjuks tähendab see seda, et tõenäoliselt me ei osale tänases proovis ja homsel live-show'l. Selle asemel kasutatakse salvestust meie proovis," kirjutavad nad enda postituses.

"Me oleme kõik olnud väga hoolsad kogu reisi jooksul ning see kõik tuleb suure üllatusena. Me oleme õnnelikud oma esituse üle ning ootame, et te näeksite seda," lisavad nad juurde.

Hiljuti selgus, et Poola delegatsiooni liige on koroonasse haigestunud, siis päev hiljem sai diagnoosi Islandi delegatsiooni liige. Ülejäänud tiim on nüüd isolatsioonis.

Islandit esindab tänavu Daði Freyr, kelle käekäik on sarnane meie Uku Suvistega. Nimelt pidi ta algselt Eurovisionile sõitma mullu, ent üritus jäi teatavasti ära. Tänavu tuli ta välja uue eurolooga ning osutus taas valituks oma riiki esindama. Pole teada, kas haigestus ta ise või mõni teine delegatsiooni liige.

Küll aga on selge, et nüüd on kõik isolatsioonis. Neile tehakse ka koroonatestid, selgitamaks, kas nakatunuid võib olla veel. Kindlasti oli delegatsiooni jaoks teade valus hoop - täna toimus ka türkiissinise vaiba üritus, kus riikide esindajad said end turundada. Selle pidid nemad vahele jätma.

Korraldajad on enda südameasjaks võtnud teha Hollandi valitsusega igakülgset koostööd, et garanteerida kõikide asjaosaliste turvalisus.

Korraldajad tahavad läbi viia täielikult COVID-19 vaba ürituse ning selleks ongi karmid reeglid paika pandud.