Maneski võitis Eurovisioni lauluga "Zitti e buoni", mis teenis 524 punkti, edastades Prantsusmaa Barbara Pravi laulu "Voila" ning Šveitsi esineja Gjon's Tears "Tout l'Univers". Küll aga sattusid itaallased kohe ka skandaali keskmesse, kui nende laulja Damiano jäi kaamerasilma ette liigutusega, mis tundus kokaiini ninna tõmbamisena, kirjutas DailyMail.

Eurovisioni võitjad tegid selle peale Instagrami postituse, kus ütlesid, et nemad pole kunagi kokaiini tarvitanud ning on valmis laskma end testida, sest neil pole midagi varjata.

Avalduses öeldi: "Oleme väga šokeeritud, mida mõned inimesed Damiano ja kokaiini kohta ütlevad. Oleme narkootikumide vastased ja ei ole kunagi kokaiini teinud. Oleme valmis laskma end testida, sest meil pole midagi varjata."

Itaalia bändi avaldus seoses kokaiini tarbimisega. Foto: Instagram

"Oleme siin, et esitada oma muusikat ning oleme väga õnnelikud oma Eurovisioni võidu üle ja tahame tänada kõiki, kes meid toetasid. Rock'n'roll ei sure kunagi. Armastame teid."

Kui võitjatelt pressikonverentsil intsidendi kohta küsiti, vastas Damiano: "Thomas (kitarrist Thomas Raggi) lõhkus klaasi. Ma ei tee narkootikume. Palun ärge öelge seda."

Suurde viisikusse kuulub Suurbritannia, keda esindas James Newman, jäi võistlusel null punktiga viimaseks. Kui mõned arvavad, et asi võis olla Brexitis, siis samuti lauluvõistlusel osalev Austraalia ei andnud Suurbtitanniale samuti ühtegi punkti. Järelikult on paremat laulu vaja.