99-aastaselt siitilmast lahkunud Edinburghi hertsog jättis endast maha hinnanguliselt ligi 30 miljoni naela väärtuses erinevat vara. Ehkki valdav osa kinnisvarast jääb abikaasa Elizabeth II-le, on Buckinghami palee allikas kinnitanud, et sellegipoolest tänab Philip oma päranduses ka oma põhiabilisi.

"Hoolimata teistest kuninglikest liikmetest on prints Philip tagantjärele väga helde oma kolme abilise vastu, kes teda elu lõpuaastatel aitasid. Üks neist on tema privaatne sekretär Archie Miller Bakewell ning teised on teenijad William Henderson ja Stephen Niedojadlo," tõdeb allikas.

Kõik kolm meest olid prints Philipi viimastel eluaastatel väga toetavad ning niisamuti astus Bakewell mitmeid kordi printsi eest välja, kui ta ei suutnud mingisugust kohustust täita või kui tal tervisega probleeme oli.

Peale selle võivad hertsogi lapsed prints Charles, printsess Anne, prints Edward ja prints Andrew võtta endale niipalju raamatuid isa Philipi kollektsioonist, kui nad soovivad. Sinna kuulub praeguse seisuga hinnanguliselt 13 000 teost.