"Moetööstusest räägitakse kui ühest suurimast ökosüsteemi saastajast ja just suured odavbrändid on selle probleemi taga. Lubadused end muuta ulatuvad aastakümnete taha," räägib Katrin. Tema sõnul on kvaliteeti tootvad disainerbrändid ning tõeline tippdisain viinud oma tootmise keskkonnasäästlikkuse ja ühiskondliku vastutustundlikkuse kõrgeima tasemeni. "Brunello Cuccinelli on aastakümneid tuntud oma humanistliku lähenemise poolest. Albini, Zegna, Loro Piana ja paljude teiste Itaalia kvaliteetkangaste vabrikud upuvad rohelusse, panustavad keskkonnaprogrammidesse, mitmed on ise rohelise energia tootjad. H&M-i on süüdistatud lapstööjõu kasutamises, ületootmisest tulenevas massilises toodangu jääkide hävitamises. On arusaadav, et tarbija soovib kõike minimaalse hinnaga, moemeedia peaks aga uurima brändide lubaduste tausta ja sisu. Seepärast on, jah, kurb, et muidu toredad stilistid ja moetoimetajad sellist vaimustust üles näitavad."

Katrin soovitab ka ostjal mõtiskleda ja uurida, kas brändide lubadused ikka vastavad tõele. Kas võib uskuda, et superodava hinnasildi taga on tippdisain, eetilised ja kvaliteetsed materjalid? Paraku teab iga inimene, kes kordki on proovinud midagi luua, kui aeganõudev on kvaliteetse tulemuse saavutamine ning kui olulist rolli kvaliteedis mängib materjal. „Jah, ma protesteeringi kiirmoe vastu, nii nagu omal ajal Itaalias astuti välja autentse ja kvaliteetse toidu kaitseks ja kiirtoidu vastu. Tuleb mõelda, mida me eeskujuks seame." Katrin on ise just nimelt nn slow fashion suuna esindaja, tootes ajatut ja kvaliteetset moodi.

Amanjeda by Katrin Kuldma kleit on loodud, õmmeldud ja tikitud Eestis, kodumaal on valmistatud ka kangas.

Katrin Kuldma disain.

Amanjeda by Katrin Kuldma (amanjeda.com), Alpaka, Karin Kersa, Arro Porcelain, Archipolaris ja mitmete teiste Eesti kvaliteetset moe- juveeli ja sisustusdisaini pakkuvate brändide tooted ja teenused leiate Tallinna südalinnas Maakri Kvartalis Ultima Thule Galeriis (ultimathulegallery.com).