"Kõige selle taga oli tegelikult Prantsuse ajakirjandus. Prantslastel oli ilmselt küllaltki raske seda olukorda, kus nad võidu kaotasid, alla neelata, et toodi välja niisugune olukord ja neid Rooma noori ja Damianot hakati süüdistama kokaiini tarvitamises," rääkis Toode.

David andis vabatahtlikult pärast seda ka narkotesti, mille tulemus osutus negatiivseks. "Ringhäälingute liit EBU on jätnud muidugi võidu Itaaliale, kuigi suisa välisministeeriumide tasandil oli see diskussioon ja arutelu küllaltki ärev. Räägiti vaikselt isegi juba diplomaatilisest skandaalist kahe riigi vahel," rääkis ta.

Eurovisioni hilisööl krooniti Itaalia Eurovisioni võitjaks, kuid enne seda sai riiki esindanud rokkbändi Måneskinsi üks liikmetest otse-eetris väidetavalt hakkama teoga, mis šokeeris mitmeid vaatajaid.

Nimelt levis sotsiaalmeedias kulutulena klipp sellest, kuidas ansambli laulja Damiano David tõmbab otse-eetris mingit ainet endale ninna. Tema tegutsemist varjab küll jääanum, kuhu on asetatud artisti jaoks mõeldud joogid, kuid tema kõrval istunud bändiliikme kaval näoilme ütleb rohkem kui tuhat sõna. Samuti tõukab kaaslane teda õrnalt, et anda märku, et neid filmitakse.

Eurovisioni võitjad tegid selle peale Instagrami postituse, kus ütlesid, et nemad pole kunagi kokaiini tarvitanud ning on valmis laskma end testida, sest neil pole midagi varjata.

Avalduses öeldi: "Oleme väga šokeeritud, mida mõned inimesed Damiano ja kokaiini kohta ütlevad. Oleme narkootikumide vastased ja ei ole kunagi kokaiini teinud. Oleme valmis laskma end testida, sest meil pole midagi varjata."