Nädalapäevad tagasi ilmusid välja pildid Ellie Kemperist 1999. aasta debütantide balli ajal, kus ta krooniti ka armastuse ja ilu kuningannaks. Muidu kõik tore, aga St. Louisis toimunud tseremoonia korraldas organisatsioon, mis on rassismist läbipõimunud, kirjutas TMZ.

Ellie, kes oli balli ajal 19-aastane, sõnas nüüd: "Sajand vana organisatsioonil, mis võõrustas debütantide balli, oli rassistlik, seksistlik ning elitaristlik minevik. Ma polnud tol ajal sellest minevikust teadlik, aga ignorantsus pole vabandus. Ma olin piisavalt vana, et enne sellega sidumist end harida."

Kui pildid Kemperist avalikuks tulid, osutasid aktivistid asjaolule, et balli viisid läbi pangad ja korporatsioonid, mis keeldusid mustanahalisi palkamast.

Ellie lisas: "Ma mõistan üheselt hukka ja taunin valgete ülemvõimu. Samal ajal ma mõistan, et oma nahavärvi ning privileegi tõttu olen saanud kasu süsteemist, mis on täis ebavõrdset õigust ning ebavõrdset tasu."

Debütantide balli asutas Ellie sünnilinnas St. Louisis 1800. aastate lõpus endine konföderatsiooni sõdur. Traditsiooniliselt kroonib võitja nn looriga prohvet, kes kannab kostüümi, mis sarnaneb KKK riietusele. Kuid viimase asjaolu on ajaloolased ümber lükanud, sest balli riietus pärineb 1870. aastatest, kuid KKK liikmed hakkasid sarnast kostüümi kandma alles 20. alguses.

Ajad on siiski muutunud ning balli korraldav organisatsioon hakkas mustanahalisi aktsepteerima 1979. aastast. Ehk pikalt enne seda, kui Ellie Kemper võitjaks krooniti.