Kuninglik tunnustus

Just tänu sellele perekonnale toimus magamiskultuuri areng, revolutsioon, 25 aastat garantiid ja kuninglik tunnustus.

1930ndatel märkas perekond muutust magamiskultuuris. Kui varem täitis diivan ka voodi funktsiooni, siis nüüd hakati üha rohkem sisustama eraldi magamistube ja investeeriti korralikesse vooditesse. 1935. aastal registreeriti Hästensi logo Rootsis kaubamärgina.
David Janson lubas oma vooditele veerand sajandit garantiid, öeldes, et need on 25 aasta pärast sama mugavad kui esimesel õhtul.

Kui Hästens tähistas 1952. aastal sajandat sünnipäeva, nimetas kuningas Gustav VI Adolf ettevõtte kuninglikuks tarnijaks, külastas järgmisel aastal Köpingi tehast ja andis ametliku tunnustuse kvaliteetsetete toodete eest.

Täiskiirusel edasi

Neljanda põlvkonna esindaja Solveig laiendas abikaasa Jack Ryde’iga äri mitmes suunas. Kunsti- ja disainihuviline Jack Ryde soovis välja töötada selgesti eristuva brändi. 1978. aastal sündis Hästensi sinivalgeruuduline muster (ingl – blue check). Tegu oli revolutsiooniga magamistoas, sest pilkupüüdev kujundus sattus Rootsi ajakirjanduses kriitika alla. Uudne sinise- ja valgeruuduline muster oli vastuolus 1970ndate moega: pruuni, rohelise ja oranžiga. Ajalugu on valiku siiski mõistlikuks hinnanud.

1988. aastal võtab ettevõtte ohjad üle Jan Ryde ja see on olnud pööraselt edukas – voodeid täiustades ja kvaliteedis aina kõrgemale tõustes.

Disainer Ilse Crawford: voodi on enamat kui vaid magamisase

Hästens on läbi aegade teinud koostööd nimekate disaineritega. Tema Hästensile loodud kollektsiooni Being on kõnekas. Ilse unikaalset stiili võib näha peatsikattes ja voodipesus. Suvise unenäoga sarnanev ülipehme linane voodipesukollektsioon loob taevaliku tunde. Materjalina on ta kasutanud ka kanepit, mis on üks tugevamaid ja vastupidavamaid. Disaineri käe all on kollektsioon saanud kivipesu ja maalähedase tooni. See on ülimalt vastupidav ja sobib allergikutele.

Ilse on saanud väga tuntuks ja edukaks tänu loomingulistele ideedele ning inimesekesksele lähenemisele. Tema saavutusi märkas ka kuninganna ja pärjas Crawfordi Briti impeeriumi ordu liikme ordeniga.

Vaatame voodi sisse

Teades Hästensi loojate ja nende järglaste elufilosoofiat, tuleb kõigesse sellesse, mida annab loodus, suhtuda lugupidamisega. Nii on kõik Hästensi voodites kasutatud materjalid toodetud säästvalt ja hangitud eetiliselt. Loodusest pärit toode tahab ka loodusesse tagasi ja nii see peakski olema.

Jan Ryde’i sõnul on Hästensi eesmärk aidata inimestel paremini magada ja just loodusliku keskel on uni parim. Kuidas see toimib?
• Hobusejõhvid – looduslik õhuvahetus
• Puuvill – pehmeim ja mugavaim
• Vill – soojal ajal jahutab, külmal soojendab
• Lina – kasulike omadustega
• Mänd – nagu kalju ...
• Lateksivaba – põhjusega
• Vedrustus – voodi üks tähtsamaid osi
• Vedrustuse taga peitub terve teadus. Kõik voodid sisaldavad kahte või enamat koos toimivat vedrusüsteemi: pehmed ja paindlikud vedrud, mis teevad madratsi pinna pehmeks, ja jäigemad vedrud allpool, mis toetavad sügavuti. Vedrusüsteemid töötavad harmooniliselt, voodi kohandub keha järgi, et toetada ja lasta välja puhata.

Uni peitub detailides. Millises voodis magad sina?

Voodi enda maitse ja vajaduste järgi

Parim voodi on see, mis on valmistatud erilise hoolega ja parimatest materjalidest ning igaüks saab valida voodile sobivad detailid, mugavuse jne. Kokku on Hästensil 11 mudelit ja võimalus valida 15 eri kanga vahel, hinnad algavad 4000 eurost, kallimad mudelid maksavad 40 000 eurot.

Muuseas, Drake on üks maailma superstaaridest, kelle elamises on koha sisse võtnud Hästensi voodi. Tema lemmikkohaks kodus on 290-ruutmeetrine magamistuba. Just nii suur tuba tulebki täita kõige parema ja luksuslikumaga alates üldpildist detailideni välja. Nende hulka kuulub ka voodi – selleks on disainer Ferris Rafauliga koostöös valminud Grand Vividus, Hästensi uus lipulaev. Muidugi on tuhat kilo kaaluv ase tellitud staari soovide järgi. Näiteks on nahaga polsterdatud peatsis antiikpeegel ja teisele poole peatsit jäävad spetsiaalsed taskud viskile ja šampanjale.
Grand Vividus valmis Rafauliga, tähistades Hästensi 168. tegutsemisaastat.