Eesti keskkonnaaktivist ja poliitik Züleyxa "Zuzu" Izmailova sai ühelt isikult huvitava sisuga kirja. Sõnumi autor Juhan Kõiv seadis kahtluse alla, kas Eesti tähestikus on üldse tähed, mida endine Tallinna abilinnapea oma nimes kasutab, ning muutis siis kiiresti teemat ja küsis, millise LGBT meetodiga tema viljastatud on.

"Veel üks nunnu onu energeetikasektorist," kirjutas Zuzu Facebookis jagatud postituse juurde.

Kroonika võttis Izmailovaga ühendust ja uuris, kui tihti talle selliseid sõnumeid saadetakse. "Iga kuu tuleb ikka vähemalt mõni. Hullemad on need, kus ähvardatakse vägivallaga," ütles ta.

"Olen ka politsei poole pöördunud, aga siis leiti, et reaalselt isik mulle ohtu ei kujuta. Mille põhjal selliseid otsuseid tehakse, on arusaamatu."

Kui politseist abi ei saa, siis äkki aitab avaldamine? "Avaldamine võtab ehk teistelt, kes sellist asja planeerivad, indu vähemaks. Ka sel korral on tegu EKRE liikmega. See ongi EKRE tegelik nägu."

Ja tõepoolest, kui äriregistrist vaadata EKRE liikmeid, siis sealt leiab ka Juhan Kõivu nime. Ka tema Facebook on täis EKRE-t pooldavaid ja vasakpoolseid maha tegevaid postitusi.

See ei ole ka esimene kord, kui keegi EKRE toetajatest Zuzu Izmailovale sedasi kirjutab. 2018. aastal kirjutas Õhtuleht, kuidas ekrelane ähvardab abilinnapea Zuzu Izmailova maalt välja saata.

Pada sõimab katelt?

Sõnakas Zuzu Izmailova on ka ise avalikult silma paistnud teravate kommentaaridega. Eile tuli uudis, et "Eesti otsib superstaari" saatest tuntuks saanud Anis Arumets võitis esimeses kohtuastmes Alari Kivisaart, keda ta eelmisel aastal raadiohäält vallandama sunnitud turmtule ajal "kivim*nniks" nimetas.

Üks kampaanias osalenutest oli ka endine Tallinna abilinnapea Züleyxa "Zuzu" Izmailova, kes Kivisaare esindajalt Robert Sarvelt nõudekirja sai.

Robert Sarv toob pikas pöördumises välja täpselt, milles Zuzu Izmailovat süüdistatakse. Endine abilinnapea levitas nii enda Facebooki seinal kui grupis "Virginia Woolf sind ei karda" sõnumeid, mis jätsid Kivisaarest mulje nagu ta toetaks naiste vägistamist.

Robert Sarv lükkab need väited ümber, lisades sinna näited ka Izmailova enda elust ja karjäärist.

Lisaks jagas Izmailova ka petitsiooni, mis oli koostatud kontekstist väljarebitud väidetega. Sarv selgitas, et koos kontekstiga mõjuvad Kivisaare sõnumid teistmoodi: ta ei toeta vägistamist ega ole rassist.

Robert Sarv rõhutas kirjas, et ta ei soovi muud kui endine abilinnapea avalikult vabandaks.

"See kiri pole saadetud "ähvardusena" või nõudena hakata nüüd hr Kivisaare andunud pooldajaks, vaid sõbraliku pakkumisena lahendada asi intelligentselt ja viisakalt juhul, kui saate enda veast aru ja vabandate avalikult," kirjutas jurist.

See kõik toimus eelmise aasta juuli lõpus, aga pärast seda ei Zuzu Izmailova ei Robert Sarvelt ega Alari Kivisaarelt midagi kuulnud.