"Ma nimetan Sind...", nii avati Eesti Meremuuseumis Paksus Margareetas fotonäitus, päeval, kui täitus Eesti allveelaevade Kalevi ja Lembitu veeskamise 85. aastapäev.

"7. Juulil 85. aastat tagasi lasti Inglismaal Barrow-in-Furnessis Vickers Armstrongi laevatehases vette Eesti Vabariigi allveelaevad Lembit ja Kalev ning ristiemadeks olid vastavalt Alice Schmidt ja Else-Regina Strobel. Paksu Margareeta esimesel korrusel avati ka väike teemakohane fotonäitus. Allveelaevade vettelaskmine toimus traditsioonide kohaselt suure pidulikkusega ja ka šampanjapudelid purunesid vastu laevade vöörtääve", kommenteerib Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

Eile leidis aset Eesti Meremuuseumil koos heade sõpradega eksklusiivne šampanjaõhtu, kus muuhulgas degusteeriti Eestis ainukordset merre uputatud šampanjat. Drappier Carte d'Or Immersion - väga eriline šampanja 15-liitri suuruses pudelis, uhke nimetusega Nabuchodonosor, mille küpsemisele on kaasa aidanud kaks aastat laagerdumist Põhja-Britannia ranniku lähedastes vetes Prantsusmaal.

"Selle šampanja teeb eriliseks eelkõige asjaolu, et nii suures formaadis pudelit, mis oleks küpsenud tahtlikult tootja poolt merepõhja uputatuna, ei ole Eestis varem avatud. Ei ole seda tegelikult tehtud ka mujal, sest tegemist on Drappieri perekonna šampanjameistrite värskeima põlve esindaja Hugo Drappieri pulmadeks mõeldud šampanjaga. Perepoja pulmad leivad aset 10. juulil ehk vaid kolm päeva peale Meremuuseumi näituse avamist. Selle pudeli unikaalsust ning Drappieri perekonna väga häid suhteid Eestiga silmas pidades, otsustas pere pudelist Eesti Meremuuseumi kasuks loobuda", kirjeldab Nabuchodnosori, hellitavalt Nabu Estonie jõudmist Eestisse kirglik šampanjakultuuri edendaja ja Drappier maja ametlik esindaja Eestis Kristel Voltenberg.

Drappieri šampanjamaja toodangut tutvustanud Kristel Voltenbergi sõnul sobis Eesti Meremuuseum koos oma näitusega suurepäraselt kohaks ja headel sõpradel avanes ainulaadne kogemus võrrelda omavahel keldris ja sama kaua merepõhjas liivasängis arenenud vahuveine.