Facebooki on loodud üritus, mis kontserdist teada annab: "Jõulude paiku tekkinud tulekahjus hävis pea täielikult Viikide Kuivastu mõisa kuivatisse rajatud kodu. Tulle kadus lisaks perearhiividele ning sisustusele suures osas ka Urmas ja Mari Viigi looming. Sellest möödunud aja jooksul on alustatud taastamistöid, mis käivad suuresti pereliikmete, sõprade ning teiste vabatahtlike abil. Tänu paljudele annetajatele, on kogunenud rahasumma, millega töid alustada. Arusaadavalt ei piisa aga sellest, et ehitamisega pikalt jätkata. Selle nimel toimub 15.augustil heategevuslik kontsert, millel üles astumas hulk nimekaid esinejaid -"Estonian Voices", "Põhjala Saarte Hääled" (Villu Veski, Tiit Kalluste, Taavo Remmel, Kaspar Kalluste),Tribute to Radiohead (üllatusesinejad).

Piletid koha peal vaid sularahas. Kontserdi nautimise ajal on võimalik osta ka süüa ja juua. Üritus kestab viis ja pool tundi. Sinna on oodatud kõik, kellel võimalik tulla.

Urmas Mari Viik, Kuivastu mõis, elumaja tulekahju

Eesti Ekspress kirjutas 17. veebruaril pika loo, mis Viikide majaga ikkagi juhtus, kus kodu kaotamisest rääkis Urmas ise. 16. detsembri hommikul lõpetasime oma Muhu maakodus vana kuivati esimesel korrusel stuudio ehitust. Hommikul panin viimased lauad paika, leedvalgusti sai lakke ja oligi valmis – täitsa kompu! Tulime linna ära. Õhtul oli Tallinnas üks koosolemine ja pärast mõtlesime – tütar, väimees ja mõned muusikud –, et võtame Paldiski maantee Hesburgerist mõne burksi. Jube naljakas, kunagi pole sellist asja teinud. Ootame oma burkse ja äkki helistab ema, kes elab Muhumaal meie naabruses. Telefon on valjuhääldi peal, kõik kuulevad, kui ema ütleb: SU MAJA PÕLES MAHA! Kõik jäigastuvad, seljad tõmbuvad kangeks, keegi ei ütle ühtegi sõna. Täielik šokk."

"Asjatundjad arvavad, et tuli sai alguse harutoosist. Seda on raske mõista, sest harutoos oli väljaspool maja jämeda palgi küljes. Juhtmed ja elektrikilbid olid kõik uued. Kaitsme lõi välja kell 11 õhtul, tunni aja pärast, kui saabusid kaheksa tuletõrjeautot, oli hoone lausleekides. Enamik hoonest põles maha. Kiviseinad jäid püsti, puitosadest ei jäänud midagi järele."

Urmas Mari Viik, Kuivastu mõis, elumaja tulekahju

"Üle kahekümne aasta tagasi alustasime selle maja ehitamist. Olin just saanud Kristjan Raua preemia (1997) ning kohe tekkis ka mõte kivivare korrastada. Palkasin endale Saaremaalt appi töömehe. Järgmisel aastal tuli Kulka preemia, siis tegin majale katuse peale. Preemiaraha olen kõik siia investeerinud. Alustasin vana käruloksuga mulla ja kivide eemaldamisest. See kärutamise tunne on praegugi käe sees."

Kui kõik laabub, on võimalik tänavused jõulud juba renoveeritud kodus vastu võtta.