Samal ajal, kui mehed võivad mängida maikades ja lühikestes pükstes, siis näevad reeglid ette, et naised peavad kandma bikiinipükse, mis on kitsad ja jätavad tagumiku poolpaljaks, kirjutas NBC.

Norra naiskond keeldus seda Euro 2021 turniiril tegemast, kandes liibuvaid lühikesi pükse ja said selle eest trahvi.

Nad kandsid neid pükse pühapäeval Bulgaarias toimunud pronksimängus Hispaania vastu, protestides spordiliidu reeglite vastu. Norra spordiliidu president kutsub neid reegleid piinlikeks.

Naiskond sai 1500 eurot trahvi ebasobiva riietuse eest, öeldi Euroopa käsipalliliidu distsiplinaarkomisjoni tehtud avalduses.

Samal ajal, kui mehed võivad mängida maikades ja lühikestes pükstes, mis ei ole madalamal kui 10 sentimeetrit põlvest, siis naised peavad kandma kitsaid bikiinipükse, mis ei ole külgedelt laiemad kui kümme sentimeetrit.

"See ei ole liival mängimiseks sobiv riietus," sõnas Norra käsipalliliidu president Kåre Geir Lio. Kui kodumaal Norras saavad nad riietuda nagu tahavad, siis välismaal mängides peavad nad kandma Euroopa käsipalliliidu nõutavat riietust.

Norra naiskonda on avalikult toetanud Pink, kes lubas trahvi nende eest ära maksta. Ta kirjutas Twitterisse: "Olen väga uhke Norra rannakäsipalli võistkonna üle, kes protesteerib seksistliku võistlusvormi vastu. Euroopa käsipalliliit peaks seksismi eest trahvi saama. Naised, soovin teile head. Maksan hea meelega teie eest trahvid ära, jätkake samas vaimus".