Taskuhäälingus "Võtame vabalt" rääkis Margus Lepa, et tal ei ole tervisega hästi. "Tervisega on niimoodi, et mitu aastat on juba ... haiguse nimi on kolmiknärvi neuralgia," avaldas näitleja.

"Valud, mis sellega kaasnevad ... ma ei eputa siin, aga kaks korda on pilt eest ära läinud valu pärast. On, nagu on. Valguga tuleb õppida elama. [Haigus] väsitab. Õudselt väsitab."

Portaal inimene.ee kirjeldab: Neuralgiad on äkiliselt tekkivad ühe närvi piirkonna valusööstud, mis kestavad sekundeid või minuteid ning esinevad sagedamini kolmiknärvi ning keele-neelu närvi hargnemise alal. Kuigi valu kestab tavaliselt vaid mõne sekundi, on neuralgia haigele ebameeldiv ning avaldub ette hoiatamata, katkestades inimese tegevuse (söömise, lugemise vms).

Peaaju närvide neuralgiad on kesk- ja vanemaealiste haigus. Kolmiknärvi patoloogiat esineb rohkem: sagedusega ligikaudu 45 : 100 000, naistel sagedamini kui meestel.

Neuralgiate tekkepõhjused ei ole teada (välja arvatud harvad juhused, kus põhjuseks on kasvaja surve närvile). Läbi aegade on neuralgiate põhjuseks peetud siiski kompressiooni ehk survet, tavaliselt surub närvile mõni arter või veen.

Kolmiknärv on viies peaaju närv, mis viib ajju infot tundlikkusest näo piirkonnast ja keelelt ning toob impulsse mälumislihastele.

Keele-neelu närv on üheksas peaaju närv ning viib informatsiooni neelu tundlikkusest, samuti süljenäärmetelt, ning toob impulsse neelu lihastele.

Margus Lepa rääkis, et ta on haiguse tõttu ka noa all käinud. "Mind on opereeritud. Üks noor tohter vaatas tükk aega pilti ja leidis, et vat siin võib olla viga. Pärast oppi oligi tükk aega hea olla, aga nüüd tuleb kõik see jama tagasi," lisas Lepa ning ütles ka, et võtab valude vastu tablette.