Lauljanna, kes oli üks pool Hispaania muusikalisest duost Baccara, suri laupäeva hommikul Madridis, olles ümbritsetud enda perest ja sõpradest, kirjutas BBC.

"Minu kallis Maris, imeline artisti, aga eelkõige minu hea sõber, lahkus täna meie seast," kirjutas tema bändikaaslane Cristina Sevilla Instagramis. "Suudan sind vaid tänada selle eest, kui palju armastust sa minu ellu tõid."

Mendiola moodustas Baccara 1977. aastal algselt koos Mayte Mateosiga, kui mõlemad olid flamenco-tantsijad, kes lõbustasid turiste Fuerteventura saarel.

Neid märkas talendiskaut, kes sõlmis nendega RCA Records UK all lepingu ning andis "Yes Sir, I Can Boogie" neile esitamiseks. Duo tegi loost megahiti.

Laul jõudis kümnes Euroopa riigis muusikaedetabelis esikohale ning müüs 16 miljonit koopiat, mida oli rohkem kui ükski teine tüdrukutebänd tol ajal.

Aastate jooksul on seda laulu esitanud mitmed suured tähed ning sai tänavu aasta uue hingamise, kui Šotimaa jalgpallikoondis võttis selle enda mitteametlikuks hümniks EMi ajal.

Mendiola oli tänulik, et laul on pärast kõiki neid aastaid ikka veel inimeste südames. "Ma ei lootnud enda nime enam muusikaedetabelis näha. Ma ei ole enam noor, aga ma suudan ikka boogie-t teha. Šoti meeskond tuletas inimestele meelde, et me oleme olemas. Ja see on tore," rääkis laulja suvel.