Samsung Eesti mobiilidivisjoni juhi Antti Aasma sõnul see trend aina jätkub, kuna traditsioonilised nutitelefonid on „valmis“ ja valdkond vajab uut innovatsiooni, et inimeste huvi uute telefonide vastu säiliks.

„Loomulikult toimub ka traditsiooniliste nutitelefonide vallas igal aastal uuendusi, kuid need on pigem evolutsioonilised kui revolutsioonilised. Laias laastus teame ju ikka, et kaamerad on väga head, ekraanid on kvaliteetsed ja akud on suured. Sees on võimsam protsessor ja disaini on siit-sealt muudetud. Tõeline innovatsioon toimub praegu aga volditavate nutitelefonide valdkonnas, kuna need seadmed on veel nii-öelda noored. Nendest pole väga palju mudeleid turule jõudnud ja iga uue seadmega tuleb avalikkuse ette ka mitmeid tõeliselt suuri uuendusi võrreldes eelmise mudeliga,“ rääkis Aasma.

Aasma sõnul on heaks näiteks Samsungi esimene Galaxy Fold. Kui esimesel mudelil oli välimine ekraan suhteliselt väike ja raskesti kasutatav, siis praeguseks on Z Fold3 telefonil välimine ekraan juba palju suurem ja see lubab telefoni ka kokkuvolditult reaalse telefonina kasutada. Samuti on uus mudel palju õhem, kaamerasüsteem märkimisväärselt parem ja väga põhjaliku uuenduskuuri on läbinud ka telefoni hing, mis lubab seaded näiteks pooleldi lahti voltida, et see selfi jaoks lauale asetada.

Samsungi andmeil on tarbijate huvi selliste telefonide vastu aina suurem ja selle põhjuseks on kaks olulist faktorit. Esiteks on hakanud volditavate telefonide hind vaikselt ulmemaailmast allapoole tulema. Kui esimesi mudeleid said endale lubada vaid teatud grupid ja tootmine oli suhteliselt piiratud, siis uus Galaxy Z Fold3 ja Flip3 on juba taskukohasema hinnaga ning mõeldud masstootmiseks. Inimeste huvi seadmete vastu on näha ka müüginumbrites, mis on alates esimese seadme tulekust stabiilselt kasvanud.

Samuti hakkab inimeste teadvusse aina enam kohale jõudma, et volditavatel nutitelefonidel on võrreldes klassikalise nutitelefoniga mitmeid praktilisi eeliseid, mis muudavad telefoniga töötamise või meelelahutuse nautimise paremaks.

„Galaxy Z Fold3 telefoni puhul on selleks eeliseks muidugi ekraani suurus. Kui traditsioonilise telefoni puhul on kasutaja piiratud tema telefoni suurusega, siis volditava seadme puhul saab telefoni lahti voltida ja ekraaniruumi on kohe poole rohkem. See on suurepärane, kui inimesele meeldib telefonist videoid vaadata. Samuti saab tänu suurele ekraanile mitu rakendust mugavalt üksteise kõrvale asetada ja meilide saatmise kõrvale näiteks märkmerakenduse panna,“ sõnas Aasma.

Galaxy Z Flip3 telefoni eeliseks on aga selle kompaktsus. Kui lahtivoldituna on telefon ligikaudu tavalise nutitelefoni suurune, siis kokkupanduna on seade kohe poole väiksem. Samsungi andmeid hindavadki Z Flip3 seadme kasutajad just ennekõike selle kompaktset suurust, mis lubab selle muretult käekotti või kitsaste teksapükste taskusse libistada.

Aasma sõnul on volditavatel nutitelefonidel veel mitmeid külgi, mis vajavad lihvimist, kuid iga uue mudeliga muutub volditava nutitelefoni soetamine inimeste jaoks aina mõistlikumaks valikuks, kuna see pakub mitmeid häid eeliseid võrreldes tavalise nutitelefoniga ja ka hinnad hakkavad tasapisi allapoole tulema.

„Lõpuks on volditav nutitelefon muidugi ka väga huvitava väljanägemisega vidin, mis püüab pilke ja on igas mõttes unikaalne,“ ütles Aasma.

Jaga
Kommentaarid