Föderaalkohus andis Briani osas vahistamiskäsu, kuna ta kasutas ilma loata teise inimese pangakaarti. Orderil pole öeldud, et tegelik kaardi omanik on Gabby Petito, aga ega palju muid variante pole, kirjutas TMZ.

Süüdistuse kohaselt kasutati kaarti ajavahemikus 30. august kuni 1. september. Kaardiga tehti kulutusi 1000 dollari väärtuses.

Lisaks sellele nõuab prokuratuur, et Laundrie vahistamisel hoitakse teda kohtuistungini vahi all ilma võimaluseta kautsjoni vastu vabaks saada, kuna ta on kogukonnale ohtlik.

Vaevalt kellegi krediit- või pangakaardi varastamine avalikkust ohustab, mis tähendab, et prokuratuuri nõudmine viitab, et Brianit kahtlustatakse millegi julmema tegemises. Dokumentides viidatakse ka asjaolule, et Brian Laundrie on tõsine lennurisk.

Brian Laundrie naasis üksi koju 1. septembril, FBI küsis avalikkuse käest Gabby leidmisel abi 28. augustil ning naine kuulutati kadunuks 11. septembril. 19. septembril leiti Gabby surnukeha ja kaks päeva hiljem kinnitasid analüüsid, et laip kuulub tõesti talle.

FBI ei seo tapmist veel Brianiga. Tõenäoliselt ei ole FBI veel leidnud naise tapmiseks motiivi ning praegu pole teada, kas Gabby Petito kehalt leiti füüsilisi või teisi asitõendeid, mis viitavad Briani osalusele tema surmas. Aga order lubab FBI-l mees vahistada, kui nad ta üles leiavad.

Lahangutulemusi ei ole veel avalikustatud, aga see peaks juhtuma läbipäevil. Surma põhjus saab uurimise juures olema elulise tähtsusega.